Acasă Bani Mafia Sectorului 6 SPALA BANII in Panama!

Mafia Sectorului 6 SPALA BANII in Panama!

875

Apropiații fostului primar de la sectorul 6, Cristian Poteraș, sau parlamentarul Gabriel Mutu, actual candidat la primaria Sectorului 6, au apelat la offshore-uri în Panama, statul paradis fiscal de pe continentul american. Inclusiv fostul premier, Victor Ponta, și-a cumpărat un apartament de la un SRL controlat printr-o firmă din Panama.
Din anul 2001 și până acum, 1.470 de menționări ale unor offshore-uri din Panama au fost înregistrate la Registrul Comerțului, așa cum reiese din datele obținute de Libertatea. Cum unele firme de pe continentul american erau amintite de două-trei ori, reiese, cu aproximație, că aproape 200 de societăți înregistrate în Panama au fost în ultimii 15 ani acționare în srl-uri din România.
Este vorba de firme de tip căsuță poștală care puteau deschide un cont bancar în Panama din care se plătească sau unde să adune bani fără a fi impozitați și fără a explica proveniența lor, scrie libertatea.ro.
Gruparea condusă de fostul primar Cristian Poteraș, condamnat anul trecut la opt ani de închisoare pentru mai multe retrocedări ilegale, avea firme cu căsuță poștală pe continentul american. Spre exemplu, srl-ul Premier Imobiliar din București este controlat prin două societăți panameze, Chandler Commercial și Magford Consulting Corp, ambele reprezentate de Nicolae Ion Berendea. Acesta din urmă era unul dintre beneficiarii terenurilor retrocedate abuziv de Poteraș.
Senatorul PSD Gabriel Mutu, candidatul la Primăria Sector 6, a fost implicat în mai multe afaceri în care l-a avut partener pe Bogdan Gabriel Iordăchescu sau pe Raluca Petcu. Aceștia sunt implicați în mai multe companii cu acționariat panamez, societați în care Mutu a recunoscut că a avut legături, dar spune că a ieșit din aceste offshore-uri. Romconsulting Properties este un srl dețintut de firma panameză Darval Investments.
Continuarea pe  libertatea.ro

<