Acasă Bani Inca o TAXA pentru bucuresteni! RADET SCANDALIZEAZA toti bucurestenii care au centrale...

Inca o TAXA pentru bucuresteni! RADET SCANDALIZEAZA toti bucurestenii care au centrale de apartament!

547

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București a anunțat că a efectuat un studiu comparativ între costurile pentru consumatori ale sistemului centralizat de încălzire din Capitală și cele presupuse de o centrală termică de apartament, iar concluzia principală a studiului, că încălzirea centrală este semnificativ mai avantajoasă, se bazează inclusiv pe premisa „iminenței”introducerii unei taxe de mediu pentru deținătorii de centrale termice individuale.
Potrivit RADET, „în ceea ce privește studiul comparativ între sistemul centralizat de termoficare și centrala termică de apartament, acesta demonstrează că în municipiul București se recomandă și chiar impune folosirea încălzirii centralizate, având în vedere motive de ordin social, economic și al protecției mediului. Astfel, sistemul centralizat de termoficare este sigur în exploatare și are o durată de viață de peste 30 de ani, este independent din punct de vedere al combustibilului folosit și poate funcționa atât cu gaze naturale, cât și cu păcură și alte surse neconvenționale. Nu în ultimul rând, este ecologic, lipsesc accizele de mediu și are o atitudine prietenoasă față de mediu și resursele energetice”.
La conferința de presă de miercuri, reprezentanții RADET au împărțit „fluturași” (foto) în care sunt prezentate, comparativ, avantajele sistemului centralizat de încălzire față de varianta centralei termice de apartament, inclusiv în privința costurilor pentru consumatori, scrie profit.ro.
Astfel, RADET susține că centralele de apartament „nu respectă gradul de noxe eliberate în atmosferă și consecința va fi iminenta introducere a plății taxei de mediu”, în timp ce, în cazul sistemului de încălzire centrală, „lipsesc accizele de mediu”.
„Nimeni până acum nu v-a luat o taxă pentru că dumneavoastră dați la coș, la nivelul vecinului de deasupra dumneavoastră, noxe. El nu poate să își deschidă fereastra vara, când vă produceți apa caldă, pentru că îi dați în nas noxele. Azi nu vă pune nimeni să plătiți. Nu se știe ce se va întâmpla mâine”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, directorul general al RADET, Valentin Vițalariu.
Citeste continuarea pe profit.ro.

<