Intra in contact cu noi

Transport

Doua tramvaie s-au ciocnit violent in zona Lizeanu din Bucuresti

Publicat cu

pe

Doua tramvaie s-au ciocnit duminica dimineata, in Sectorul 2 din Bucuresti. Ambii vatmani au fost raniti si au ajuns la spital. Potrivit informatiilor de la Brigada Rutiera, astazi, 24 decembrie a.c, in jurul orei 05:50, Brigada Rutiera a fost sesizata prin apel 112 cu privire la un accident de circulatie care a avut loc la intersectia dintre sos. Stefan cel Mare si str. Lizeanu.

Conducatorul tramvaiului liniei 1 care circula pe sos. Stefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascar a intrat in coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe sos. Stefan cel Mare dinspre Piata Obor in momentul in care acesta din urma a efectuat virajul la stanga.

In urma accidentului de circulatie a rezultat ranirea ambilor conducatori de tramvaie si a unui calator, care au fost transportati la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Reclama

Conducatorii de tramvaie au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

In continuare efectueaza cercetari pentru determinarea cu exactitate a cauzelor si conditiilor in care s-a produs accidentul de circulatie.

Pe durata efectuarii cercetarii la fata locului circulatia tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale soselei Stefan cel Mare a fost restrictionata.

Reclama

Transport

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Publicat cu

pe

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă sâmbătă primarul general, Nicuşor Dan. ”15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti sunt de azi în circulaţie pe străzile Capitalei.

Până la 1 martie vor fi 30 de troleibuze în circulaţie.

Potrivit sursei citate, troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS şi comunicare online, sistem de informare audio-video şi sisteme de numărare a călătorilor.

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcţia de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la reţeaua electrificată se face autonom, din cabina şoferului, arată Nicuşor Dan pe Facebook.

Reclama

Pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Continua sa citesti

Transport

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Publicat cu

pe

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex, este conștientă și va fi transportată la spital pentru investigații. 

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată în condiţii normale, transmite Metrorex.

„În jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid. În acest moment circulația trenurilor a fost reorganizată și se circula alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1”, a transmis anterior compania.

„Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție. Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor”, a adăugat sursa citată.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, au precizat reprezentanții companiei.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 47 de ani.

”În această dimineață, 5 februarie 2024, în jurul orei 08.30, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o stație de metrou, din Sectorul 6, o persoană s-ar fi aruncat în fața trenului, în timp ce acesta intra în stație.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Metrou, fiind identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 46 de ani.

De asemenea, un echipaj de prim ajutor i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la un spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, anunță DGPMB.

Continua sa citesti

Transport

Guvernul vrea sa limiteze numarul de kilometri pe care ii putem parcurge cu masina personala la 6.500 pe an

Publicat cu

pe

Un document legat de numărul de kilometri parcurși de români cu mașina stârnește numeroase controverse, anunță Realitatea PLUS. În spațiul public au apărut interpretări potrivit cărora distanța făcută cu mașina personală ar putea fi limitată la 6.500 de kilometri pe an. Actul normativ intitulat „România Neutră – 2050” stabilește măsuri radicale pentru a atinge obiectivul de neutralitate climatică până în jumătatea secolului. Românii însă, condamnă această măsură, mai relatează Realitatea PLUS. 

Este vorba despre Strategia pe Termen Lung (STL) a României pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră –  România Neutră în 2050, adoptată de Guvernul de coaliție condus de Marcel Ciolacu pe 29 noiembrie.
Potrivit Strategiei, se limitează numărul anual de kilometri parcurși cu mașina personală: doar 6500 km pe an.
Astfel, se propune ca, din anul 2050, numărul anual de kilometri pe care să-l parcurgă un autoturism să fie de maximum 6.500. De asemenea, și numărul maxim de kilometri pe care să-l parcurgă anual un autovehicul destinat transportului de pasageri va fi de 64.500, iar numărul maxim de kilometri parcurși anual de un autovehicul destinat transportului de marfă va fi de 8.900.
În plus, cota de piață pentru autoturisme personale, în funcție de combustibilul utilizat, pentru anul 2050, urmează să fie reduse. Țintele avansate în Strategia pentru anul 2050 privind cifra de piață a autovehiculelor de transport pasageri după tipul de combustibil utilizat sunt următoarele:

– 0% pentru autovehiculele hibrid

– 75% pentru autovehiculele electrice

– 0% pentru autovehiculele diesel

Reclama




– 25% pentru autovehiculele cu hidrogen

– 0% pentru autovehiculele alimentate cu benzină, GPL sau GNC.

Reclama




Mai multe detalii despre condițiile impuse prin Strategia pentru 2050 adoptată de Guvern pot fi consultate AICI

Mai mulți români întrebați de reporterii Realitatea PLUS au declarat că nu sunt de acord cu această decizie. Iată ce au răspuns:
„Nu ne place! Pentru că fac mai mult de 6.500 de kilometri. Nu cred că asta e cea mai mare sursă de poluare”.
„Asta e o aberație, îmi spun ei câți kilometri să fac pe an?!”.
„Mi se pare o prostie, sunt de accord cu ceilalți oameni. Nu e ok pemtru că avem mașini personale să le folosim, nu să le ținem în parcare. Nu mi se pare o măsură foarte ok. Să se mai gândească, că oricum nu o să asculte nimeni de ea, adică nu o să-și țină nimeni mașina în parcare sa meargă doar 6.500 de kilometri pe an cu ea”.
Guvernul de coaliție condus de Marcel Ciolacu a aprobat, prin Hotărârea de Guvern nr. 1215 din 29 noiembrie 2023, Strategia pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, propunându-și ca, din acest punct de vedere, România să devină „Neutră”, până în anul 2050. Strategia și HG au intrat în vigoare odată cu publicarea celor două acte administrative în Monitorul Oficial al României, în data de 7 decembrie 2023.
Imagine
Potrivit Strategiei pe termen lung pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Guvernul și-a asumat ca teritoriul național să devină neutru, adică la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 99% până în anul 2050, în comparație cu nivelul din anul 1990.
„România a început deja procesul de decarbonizare privind reducerea emisiilor cu 62% în anul 2019, față de nivelul anului 1990, cu toate acestea, sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea neutralității climatice în anul 2050. (…) Este necesară, mai întâi, atingerea jalonului din 2030 de 78% reducere a emisiilor față de nivelul din 1990”, se arată în Strategia adoptată de Guvern.
STRATEGIA PE TERMEN LUNG A ROMÂNIEI PENTRU REDUCEREA EMISIILOR DE GAZE CU EFECT DE SERĂ – ROMÂNIA NEUTRĂ ÎN 2050
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare