Intra in contact cu noi

Transport

Util: Restricții de trafic și mai multe linii STB, modificate în zilele de 21 și 22 decembrie

Publicat cu

pe

Mai multe linii STB, modificate în zilele de 21 și 22 decembrie, de comemorarea Revoluţiei din ’89. Restricţii rutiere şi pe mai multe artere din Capitală

Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au anunţat că, pe 21 şi 22 decembrie, va fi modificată circulaţia mijloacelor de transport în comun în zonele în care vor fi organizate evenimentele de comemorare a Revoluţiei Române din 1989. Totodată, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe artere din Capitală, în aceste două zile.

„Începând de miercuri, 20.12.2023, autobuzele liniilor metropolitane 448 şi 477 vor efectua opriri suplimentare în localitatea Moara Vlăsiei, în noile staţii «Cartierul Tineretului», situate pe ambele sensuri de mers pe DJ101 (Şoseaua Unirii), între staţiile «Agromec» şi «Academiei»”, arată comunicatul de presă al STB.

Reclama

De asemenea, STB mai transmite că circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe artere din Capitală, pe 21 şi 22 decembrie, cu ocazia organizării evenimentelor de comemorare a Revoluţiei Române din 1989.

„Astfel, joi, 21.12.2023, traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Şerban Vodă între orele 08:45 – 11:10 (pe sensul spre Bd. Tineretului, pe tronsonul cuprins între Şos. Olteniţei şi Str. Mitropolit Dosoftei), pe Bd. Nicolae Bălcescu între orele 11:30 – 14:30 (pe sensul spre Piaţa Romană pe tronsonul cuprins între Piaţa Universităţii şi Str. Batiştei, precum şi pe tronsonul cuprins între Str. Batiştei şi Str. Dem Dobrescu, pe sensul spre Piaţa Unirii pe tronsonul cuprins între Str. Batiştei şi Piaţa Universităţii) şi în Piaţa Romană între orele 13:30 – 14:00. Vineri, 22.12.2023, traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Dorobanţilor între orele 10:30 – 12:50 (pe sensul spre centru pe tronsonul cuprins între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţi)”, conform sursei citate.

Având în vedere aceste măsuri, sub coordonarea agenţilor de la Brigada Rutieră, Societatea de Transport Bucureşti – STB SA va modifica circulaţia mijloacelor de transport din zonă, astfel:

Reclama

Joi, 21.12.2023, între orele 08:45 – 11:30:
Linia de tramvai 19 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Zeţarilor” şi Piaţa Eroii Revoluţiei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Şos. Viilor, Str. Dr. Constantin Istrati, Bd. Mărăşeşti, Pasajul Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, după care va urma traseul actual.

Linia de autobuz 116 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „C.F.R. Progresul” şi Piaţa Eroii Revoluţiei, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre centru, pe Şos. Viilor, Str. Mitropolit Dosoftei, Calea Şerban Vodă, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 116 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia de autobuz 323 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Zeţarilor” şi Piaţa Eroii Revoluţiei, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre centru, pe Şos. Viilor, Str. Mitropolit Dosoftei, Calea Şerban Vodă, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 323 nu va fi modificată pe sensul opus.

Reclama

Joi, 21.12.2023, între orele 11:30 – 14:30:
Linia de autobuz 100 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Unirii 2” şi Piaţa Universităţii, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Aeroportul Henri Coandă”, pe Bd. Carol I, Bd. Ferdinand I, Str. Traian, Bd. Dacia, Piaţa Romană, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 100 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia de autobuz 381 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Reşiţa” şi Piaţa Universităţii, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Clăbucet”, pe Bd. Carol I, Bd. Ferdinand I, Str. Traian, Bd. Dacia, Piaţa Romană, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 381 nu va fi modificată pe sensul opus.

Totodată, în acelaşi interval orar, staţia de autobuz „Piaţa 21 Decembrie 1989”, aferentă liniilor 100, 122, 137 şi 381, de pe sensul spre Piaţa Universităţii, va fi suspendată.

Reclama

Autobuzele liniilor 122 şi 137 vor efectua opriri în staţia „Universitate” (comună cu cea a liniilor 61, 66, 69, 70, 85, 90, 291 şi 336), amplasată pe Bd. Regina Elisabeta, pe sensul spre Calea Victoriei.

Vineri, 22.12.2023, între orele 10:30 – 12:50:
Linia de autobuz 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara Basarab” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Şoseaua Fundeni”, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Ceaikovski, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 282 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia de autobuz 301 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Jolie Villie Băneasa” şi intersecţia Bd. Beijing/Bd. Mircea Eliade, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Piaţa Romană”, pe Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 301 nu va fi modificată pe sensul opus.

Reclama

Linia de autobuz 331 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Cartier Dămăroaia” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Piaţa Romană”, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 331 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia de autobuz 331B va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Petrom City” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Piaţa Romană”, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 331B nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia de autobuz 335 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Faur”, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Radu Beller, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 335 nu va fi modificată pe sensul opus.

Reclama

Linia de autobuz 343 va funcţionape traseul de bază între terminalul „Cartier Henri Coandă” şi intersecţia Bd. Beijing/Bd. Mircea Eliade, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Fundeni”, pe Bd. Mircea Eliade, Calea Floreasca, după care va urma traseul actual. Circulaţia autobuzelor liniei 343 nu va fi modificată pe sensul opus.

Transport

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Publicat cu

pe

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă sâmbătă primarul general, Nicuşor Dan. ”15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti sunt de azi în circulaţie pe străzile Capitalei.

Până la 1 martie vor fi 30 de troleibuze în circulaţie.

Potrivit sursei citate, troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS şi comunicare online, sistem de informare audio-video şi sisteme de numărare a călătorilor.

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcţia de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la reţeaua electrificată se face autonom, din cabina şoferului, arată Nicuşor Dan pe Facebook.

Reclama

Pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Continua sa citesti

Transport

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Publicat cu

pe

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex, este conștientă și va fi transportată la spital pentru investigații. 

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată în condiţii normale, transmite Metrorex.

„În jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid. În acest moment circulația trenurilor a fost reorganizată și se circula alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1”, a transmis anterior compania.

„Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție. Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor”, a adăugat sursa citată.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, au precizat reprezentanții companiei.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 47 de ani.

”În această dimineață, 5 februarie 2024, în jurul orei 08.30, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o stație de metrou, din Sectorul 6, o persoană s-ar fi aruncat în fața trenului, în timp ce acesta intra în stație.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Metrou, fiind identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 46 de ani.

De asemenea, un echipaj de prim ajutor i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la un spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, anunță DGPMB.

Continua sa citesti

Transport

Doua tramvaie s-au ciocnit violent in zona Lizeanu din Bucuresti

Publicat cu

pe

Doua tramvaie s-au ciocnit duminica dimineata, in Sectorul 2 din Bucuresti. Ambii vatmani au fost raniti si au ajuns la spital. Potrivit informatiilor de la Brigada Rutiera, astazi, 24 decembrie a.c, in jurul orei 05:50, Brigada Rutiera a fost sesizata prin apel 112 cu privire la un accident de circulatie care a avut loc la intersectia dintre sos. Stefan cel Mare si str. Lizeanu.

Conducatorul tramvaiului liniei 1 care circula pe sos. Stefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascar a intrat in coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe sos. Stefan cel Mare dinspre Piata Obor in momentul in care acesta din urma a efectuat virajul la stanga.

In urma accidentului de circulatie a rezultat ranirea ambilor conducatori de tramvaie si a unui calator, care au fost transportati la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Conducatorii de tramvaie au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

In continuare efectueaza cercetari pentru determinarea cu exactitate a cauzelor si conditiilor in care s-a produs accidentul de circulatie.

Pe durata efectuarii cercetarii la fata locului circulatia tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale soselei Stefan cel Mare a fost restrictionata.

Continua sa citesti
Reclama
Bucurestio săptămână in urma

Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București

Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta...

Stirile Zilei3 săptămâni in urma

Kasparov cheamă românii să vadă live pe cei zece mari maeștri care se vor întrece la București până pe 6 iulie

Garry Kasparov povestește în premieră că, pentru crearea circuitului GCT, s-a inspirat dintr-o tentativă a gigantului tehnologic Intel de la...

Stirile Zilei3 săptămâni in urma

Încă 150 de comisari de mediu pentru a proteja natura

Potrivit unor surse avizate din Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o delegație OCDE s-a deplasat anul trecut la noi în...

Turisto lună in urma

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in...

Politicao lună in urma

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu...

Timp liber2 luni in urma

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei...

Reclama

La mare cautare