Un chirurg de la Spitalul Militar din Bucuresti a inventat MANUALUL DE LUAT SPAGA! Pana l-a prins DNA-ul!

Un chirurg de la Spitalul Militar de Urgenta „Carol Davila” din Bucuresti, acuzat de luare de mita pentru operatii estetice facute in spitalul de stat, folosea un „Manual de luat spaga”, au descoperit procurorii DNA. Procurorii anticoruptie au gasit, la perchezitii, 30 de mii de euro ascunsi de chirurg intr-o borseta si un „Manual de luat spaga”, fisier pe laptopul medicului, scrie Adevarul.
In „Manualul de luat spaga” pe care medicul Adrian-Gabriel Ilie (49 de ani) il tinea intr-un fisier pe laptop sunt prezentate cazuri documentate de jurnalisti referitoare la modalitatile, tarifele si circuitul mitei in sistemul public de sanatate din Romania.
Detaliile apar in procesul-verbal de perchezitie domiciliara ce face parte din dosarul in care medicul militar a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru trei infractiuni de luare de mita.
Medicul este acuzat de procurorii DNA ca a pretins suma totala de 1.500 de euro de la trei persoane si a primit 1.000 euro de la doua dintre acestea pentru a le opera. In doua cazuri era vorba de rinoplastii, operatii de infrumusetare a nasului.
Atunci cand au perchezitionat casa medicului, procurorii au descoperit, pe langa „Manualul de spaga”,  suma de 30.000 de euro, ascunsa intr-o borseta.
Medicul a sustinut ca banii erau imprumutati de la cumnatul sau, in urma cu 3-4 ani. Cumnatul lui Adrian-Gabriel Ilie, audiat si el la DNA, nu a confirmat insa aceasta varianta.
De asemenea, o expertiza realizata pe veniturile si cheltuielile familiei Ilie, din ultimii 4 ani, a aratat ca medicul nu poate justifica o parte din avere.

<