Intra in contact cu noi

Imobiliare

Un agent imobiliar din Bucuresti a castigat 50.000 de euro intr-o singura tranzactie! ”Afacerile nu se fac pe orgolii!”

Publicat cu

pe

Piața Charles de Gaulle din București este unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe harta pieței imobiliare din București. Poziționare excelentă, proprietăți spectaculose dar și prețuri pe măsură. Terenurile din zonă sunt atât de rare încât, atunci când apar la vânzare, sunt considerate oportunități care nu pot fi ratate. Așa începe povestea de vânzare a unui teren cu vedere la parcul Herăstrău, la începutul bulevardului Primăverii, conform media.imopedia.ro.
„Este vorba despre un teren de 2112 mp, cu deschidere mare, excelent poziționat, pe care eu l-am considerat a fi cel mai bun teren din România. În 2007-2008, în plin boom imobiliar, a fost listat la un preț de șapte milioane euro. Un preț justificat, pentru perioada în care a fost scos la vânzare”, își amintește Vasile Ciorita, expertul imobiliar care s-a ocupat de această tranzacție.
Ca orice proprietate din zonele cu încărcătură istorică, și acest teren a avut nevoie de eforturi legale susținute înainte de anunțul de vânzare. Adesea este vorba despre retrocedări și părți implicate care așteaptă oferte avantajoase de la cei interesați să susțină atât demersul legislativ, cât și vânzarea în sine.

Terenul era luat  prin retrocedare, iar proprietarul care a cumparat drepturile litigioase și a făcut actele pentru recuperarea terenului a descoperit că acesta aparținuse Asociației Sindicatelor Libere din România. Atunci s-a dus la sindicate, a negociat cu ei prețul dorit în cazul vânzării terenului. Sindicatele au cerut un milion de euro, iar el a fost de acord, deoarece știa că terenul valoreaza mult mai mult”, continuă Vasile Ciorita.

Trecerea terenului în intravilan a fost atât de dificilă încât clienții au vrut să renunțe la tranzacție
A urmat un drum la notar, pentru a stabili faptul că în cazul vânzării terenului, Asociația primește un milion de euro, iar proprietarul primește diferența. Condițiile de piață s-au deteriorat însă rapid între timp, iar investitorii au intrat în expectativă, recalculând posibilitățile în noile condiții de piață. La începutul anului 2012, valoarea terenului scăzuse puternic, iar situația juridică a acestuia părea să devină tot mai complicată.

În luna februarie 2012, terenul nu se vânduse iar termenul scadent de plată către sindicat ajungea la sfârșit. Proprietarul a venit la mine și mi-a propus să vind terenul la prețul de două milioane euro, pentru că s-a gândit că mai bine are un profit de un milion de euro decât să nu ia nimic, celălalt milion fiind datoria către sindicate. Eu am simțit oportunitatea și am publicat un anunț cu prețul de 2,3 milioane euro”, explică Vasile Ciorita.

În scurt timp, agentul imobiliar a fost contactat de un fond de investiții cu intenția clară de a cumpăra terenul. Din nou însă, întregul demers a fost îngreunat de caracteristicile legale ale proprietății.

Reclama

A început o negociere dură de la 2,3 milioane la 2 milioane, explicată de faptul că terenul era zonă verde și trebuia transformat în intravilan construibil. Am mers la negocieri în weekend, în ciuda faptului că eu nu lucrez duminică. În acest caz însă, mi-am dat seama că este o urgență și trebuie să fac o excepție. Între timp au mai apărut alți doi clienți, iar fondul de investiții a fost de acord cu prețul întreg de 2,3 milioane euro și au rămas cumpărătorii finali”, explică Vasile Ciorita.

Comisionul agentului imobiliar a fost negociat dur, iar la final a ajuns la 52.550 euro
A urmat un avans de 125.000 euro achitat la notar, cu clauza ca în șase luni, proprietarul să transforme terenul din zona verde în teren construibil. A urmat un drum lung și anevoios de aproape doi ani, în care proprietarul a depus toate eforturile de a obține aprobările necesare pentru a-și respecta obligațiile.

„Aprobările pentru trecerea terenului în zonă construibilă nu au putut fi luate la timp, iar când termenul de șase luni a expirat, fondul de investiții l-a dat în judecată pe proprietar pentru că nu și-a respectat obligația. Proprietarul a solicitat o prelungire a termenului cu șase luni, pe care fondul a acceptat-o, dar tensiunea dintre ei era atât de mare încât nici nu mai acceptau să se întâlnească”, arată Vasile Ciorita.

Relația dintre proprietar și cumpărător s-a deteriorat atât de tare încât s-a ajuns la dorința cumpărătorilor de a renunța la achiziție. Proprietarul însă nu a dorit să accepte acest lucru, fiind convis că va reuși să treacă terenul în intravilan. În scurt timp, avizele necesare au început să apară.

„Spiritele s-au liniștit și s-a trecut la negocierea impozitului pe tranzacție, pentru că terenul era cumpărat pe persoană fizică. Vânzarea s-a încheiat la 2,17 milioane euro. A fost o tranzacție de aproape un an și jumătate, cu negocieri foarte dure și spirite încinse, dar am reușit să temperez situația și să ducem totul la bun sfârșit. Am învățat că afacerile nu se fac pe orgolii, ci pe bani. Pentru a câștiga, trebuie să renunți la orgoliu. A fost o adevărată provocare concilierea cumpărătorilor cu proprietarul, dar cu foarte mult tact, cu răbdare și foarte multă înțelegere de partea ambelor părți, tranzacția s-a încheiat”, explică Vasile Ciorita.

Comisionul agentului imobiliar a fost negociat la fel de dur. Inițial, acesta a solicitat toată suma încasată peste două milioane euro. Proprietarul nu a fost de acord cu această variantă, la fel cum nu a acceptat nici jumătate din ceea ce depășește două milioane euro. S-a bătut palma la 1,5% din această sumă și un bonus de 10.000 euro. La acestea s-a adăugat și un procent de 1% de la cumpărător, ceea ce a condus la un comision final de 52.550 euro.

Reclama

Imobiliare

Primarul Nicușor Dan: Mai grav este că dezvoltatorii imobiliari au început să dea în judecată şi funcţionari. Mă dau şi pe mine, evident!

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că unii dezvoltatori imobiliari au început să dea în judecată inclusiv funcţionari ai primăriei şi că el, personal, a fost dat în judecată, cerându-i-se până la 15 milioane de lei.

„În instanţă stăm destul de bine. Adică, noi refuzăm să emitem diferite tipuri de documentaţii, ei ne dau în judecată. Mai grav este că au început să dea în judecată şi funcţionari. Mă dau şi pe mine, evident, în nume personal. Asta e de la sine înţeles. Cei mai mulţi mi-au cerut 15 milioane de lei personal să le dau. Dar au început să dea şi funcţionari şi din cauza asta la concursurile pe care noi le-am făcut ca să angajăm funcţionari în Direcţia de Urbanism oamenii sunt reticenţi să se înscrie. Dar nu cedăm”, a spus el, pentru B1Tv, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, primarul a precizat că actuala administraţie a emis 2.000 de autorizaţii de construire şi că 100 de cereri vizează restaurarea unor clădiri „foarte interesante” din Capitală.

Reclama

„Pe zona de autorizaţii, am emis vreo 2.000 de autorizaţii de construire şi cred că am transmis un semnal şi cererile de autorizaţii care vin la noi sunt tot mai bune, în sensul că avem şi 100 de cereri de la oameni care vor pur şi simplu să restaureze clădiri foarte interesante din Bucureşti. Deci, cumva am reuşit să schimbăm trendul. Pe PUZ-uri, diferenţa între ce se făcea înainte şi ce facem noi e mult mai mare. Adică, cam la 20-30% din ce se construia înainte e legal să se construiască”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, o serie de probleme ale Capitalei, precum blocajele din trafic sau distanţele mari faţă de şcoală, provin dintr-o planificare urbană „defectuoasă”.

„A existat o speculaţie imobiliară. Nişte oameni au venit, au cumpărat un teren, au angajat un urbanist care a făcut un desen, au venit cu desenul la Consiliul General şi Consiliul General a zis: ‘Poţi să construieşti şapte etaje mai mult decât construiesc vecinii tăi’. Şi asta s-a întâmplat de mii de ori. Oraşul e consecinţa a ce s-a întâmplat. Summumul acestei practici au fost PUZ-urile de sector, adică măriri de indicatori de construire într-un oraş supraaglomerat”, a precizat Nicuşor Dan.

Reclama

Nicușor Dan a precizat că vor fi înaintate cereri în instanţă pentru anularea unor autorizaţii de construcţie emise în baza PUZ Sector 2.

„Sectorul 1 a fost mai întârziat şi PUZ-ul n-a apucat să se dea. Sectoarele 3, 5 şi 6 s-au anulat repede şi au mai rămas 2 şi 4. Dintre 2 şi 4, evident că Sectorul 2 este mai bogat şi miza financiară e mult mai mare. Sunt malurile de lac, Pipera şi toate zonele pe care le cunoaştem. Instanţa a suspendat, primarii nu ar mai fi trebuit să dea nicio autorizaţie – ceea ce orice student de anul I ştie, că un act suspendat nu mai produce efecte. Numai că prefectul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au scris primarului: ‘Dă totuşi autorizaţii de construire în baza PUZ-ului’. Şi el a dat. Şi atunci noi pregătim nişte acţiuni împotriva acestor autorizaţii. (…) Sunt multe lucruri grave acolo. Mici cartiere, de trei-patru hectare, foarte dense, fără şcoli, cartiere pe spaţii verzi. Blocuri P+14 pe maluri de lac”, a spus Nicuşor Dan.

Reclama
Continua sa citesti

Imobiliare

Scumpiri masive: 650 de euro, chiria pentru o garsonieră în București care „arată și horror”

Publicat cu

pe

Chiriile s-au mărit în București. Un apartament cu două camere din Sectorul 1 al Capitalei este cu 23% mai scump față de vara anului trecut. Nu doar Bucureștiul este afectat, ci mai toate orașele mari. Specialiștii spun că motivul ar fi legat de faptul că au scăzut vânzările, în timp ce închirierile au crescut, informează Digi24.ro.

Tudy locuiește cu chirie de la 20 de ani, timp în care a tot schimbat apartamentele. Ar fi vrut să se mute acum câteva luni bune, dar a așteptat vara pentru ca prețurile să mai scadă. A avut o surpriză când a văzut că au rămas aceleași.  

Tudy, chiriaș: „Cred că se profită de tineri. Noi suntem disperați să căutăm ceva bun, într-o zonă bună, aproape de metrou. În zona Unirii am văzut zilele trecute o garsonieră care era în jur de 650 de euro si arăta horror.” Nu este singurul care e de părere că prețurile au crescut în loc să scadă vara aceasta. Specialiștii spun că există o explicație pentru acest fenomen.

Reclama

Daniel Tudor, agent imobiliar: „Pentru că au scăzut vânzările, au crescut închirierile și de aici prețurile inclusiv pe vară a rămas stabil, deși tradițional el scădea temporar.”

Chiriile pentru apartamentele cu 3 camere s-au scumpit cu 23%. Cele cu 2 camere cu 15% iar garsonierele cu  6%.

Cu toate că prețurile au crescut, cererea a fost la fel de mare ca în orice vară. Românii au accesat cu 15% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare, arată datele Storia.ro.

Reclama

Sursa: Digi24.ro

Continua sa citesti

Imobiliare

Viceprimarul Horia Tomescu: Bucurestiul trece prin cel mai mare boom imobiliar din întreaga sa existenţă

Publicat cu

pe

Bucureştiul a ajuns anul trecut la peste 1 milion de locuinţe finalizate, în ultimii 3 ani înregistrându-se cel mai mare boom de astfel de construcţii în Capitală, a transmis viceprimarul Horia Tomescu.

El a mai anunţat că noul Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei va fi pus în dezbatere publică până la finalul anului, pentru a fi aplicat din 2024, şi va include proiectul unui port care să facă legătura cu Dunărea, precum şi un nou aeroport, potrivit News.

Viceprimarul Horia Tomescu a arătat că deşi se ”vântură” în multe medii afirmaţia că ”Bucureştiul este blocat” şi deşi există o nemulţumire din partea unei părţi a investitorilor imobiliari, cifrele oficiale indică un boom al construcţiilor în Capitală.

Planurile urbanistice pe sectoare, care vizează 80% din suprafaţa Capitalei, suspendate pentru un an

”În 2019 Bucureştiul avea 875.000 de locuinţe. În 2022 Bucureştiul are 1.050.000 de locuinţe recepţionate, locuinţe deja finalizate. Asta înseamnă că, în 3 ani de zile, locuinţele în Bucureşti au crescut cu 175.000. Este cel mai mare boom imobiliar, boom de construcţii din acest oraş, din întreaga sa existenţă”, a afirmat Horia Tomescu.

Acesta a arătat însă că din punct de vedere al calităţii acestor dezvoltări imobiliare, probabil că în timp vor fi necesare intervenţii din partea autorităţilor publice pentru a modifica infrastructura care nu a fost proiectată şi dezvoltată în mod corespunzător.

”Culegem roadele otrăvite ale acestei dezvoltări urbane haotice”

”Am avut o dezvoltare urbană haotică, în special în zona de locuire, în Bucureşti, în ultimii 15 ani şi acum culegem roadele, să spunem roadele otrăvite ale acestei dezvoltări”, a mai spus viceprimarul, care a dat ca exemple imobile construite fără a respecta regimul de înălţime al zonei sau complexe imobiliare fără facilităţi de locuire şi utilităţi necesare.

Horia Tomescu a amintit Planul Urbanistic General (PUG), care va sta la baza dezvoltării viitoare a Capitalei, contractat în 2012 împreună cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi un consorţiu internaţional, dar blocat un an mai târziu, a fost reluat în acest an şi, cel mai probabil, va fi pus în dezbatere publică la finalul acestui an.

”În momentul de faţă, începând cu anul acesta, s-au semnat acte adiţionale şi acest plan general este deblocat. La finalul acestui an îl vom avea deja şi în consultare publică, iar apoi va urma un circuit foarte vast de avizare pe la foarte multe ministere şi sperăm ca spre finalul lui 2024 el să devină realitate, instrument de lucru concret”, a anunţat viceprimarul Horia Tomescu.

Port la Dunăre în sudul Bucureștiului și un nou aeroport

Potrivit acestuia în PUG se vor regăsi proiecte mai vechi propuse pentru Capitală, precum un port care să lege metropola de Dunăre, precum şi un nou aeroport în sudul Bucureştiului.

”Sunt idei care pornesc din urmă cu 40, 50 de ani pentru municipiul Bucureşti şi pentru metropola Bucureşti, dar şi pentru oraşele şi localităţile din jurul graniţelor Bucureştiului graniţele administrative, aşa cum sunt desenate ele în vechea lege, la împărţirea administrativ-teritorială.

Bineînţeles că din acest Plan Urbanistic General nu poate să lipsească portul din sudul Bucureştiului, care să lege Bucureştiul de Dunăre, nu lipseşte un aeroport în sudul Bucureştiului, un proiect iarăşi care vine din urmă cu zeci de ani”, a arătat viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti
Reclama
Bani17 ore in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 6o săptămână in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucurestio săptămână in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 6o săptămână in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 2o săptămână in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transporto săptămână in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: