Bataie pe apartamentele din Cartierul Solar, de pe Metalurgiei! Vezi cate au mai ramas!

AD Astra Partners anunţa în vara lui 2015 o investiţie de 45 de milioane de euro într-un proiect cu 1.000 de locuinţe în Bucureşti, pe Bulevardul Metalurgiei. Compania a finalizat patru clădiri cu un total de 264 de apartamente, din care mai sunt disponibile la vânzare 28 de locuinţe, potrivit datelor remise de dezvolator la solicitarea ECONOMICA.NET.
Dezvoltatorul are în curs de finalizare alte două blocuri cu 144 de apartamente, care au ca termen de finalizare sfârşitul lunii martie. Dintre acestea, mai sunt disponibile spre vânzare 31 de apartamente.
Majoritatea acestor locuinţe au fost cumpărate prin Prima Casă.

<

” Programul Prima Casă a fost accesat de aproximativ 70% dintre cumpărătorii locuinţelor din Cartierul Solar, iar restul clienţilor au cumpărat cu cash sau folosind credite ipotecare”, a declarat  pentru ECONOMICA.NET, Adrian Rus, directorul de marketing şi vânzări al poiectului.

Săptămâna trecută, pe 15 februarie, dezvoltatorul a de demarat lucrările pentru clădirea multifuncţională şi alte două clădiri care vor veni pe piaţă cu 162 apartamente. Acestea au ca termen de finalizare sfârşitul lunii octombrie. Investiţia pentru clădirea multifuncţională şi cele două noi blocuri cu apartamente este de circa 10 milioane de euro.
Preţurile locuinţelor pornesc de la 750 de euro pe mp.
În plus, compania a instalat panouri solare pentru producerea energiei electrice ce va fi folosită pentru spaţiile comune. Astfel, fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate în şase şiruri a câte 20 panouri şi un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ.
Producţia totală de energie a celor 1.800 de panouri care vor fi instalate în întregul proiect este estimată la peste 600 MWh/an. Pe lângă energia electrică produsă şi utilizată pentru asigurarea consumurilor pe părţile comune (iluminat interiror/exterior, lift, pompe, etc), sistemul fotovoltaic va genera şi venituri din obţinerea de certificate verzi.

Transparenta face diferenta