”Transparenta” maxima in primaria Gabrielei Firea: Inca un cetatean umilit cand a vrut sa vada cum se cheltuie banii publici!

Elena Calistru, de la asociatia Funky Citizens, a avut parte, marti de o noua experienta umilitoare cu consilierii PSD din primaria condusa de Gabriela Firea, scrie Aktual24.ro.
Tanara activista a incercat sa participe la o sedinta in care se discuta rectificarea bugetara. Dupa ce s-a documentat si si-a pregatit cu observatii privind alocarea banilor bucurestenilor, Elena Calistru a avut parte de urmatoarea experienta:

<

„Ieri s-a intamplat o mica minune. Am primit telefon de la PMB ca ma invita presedintele CGMB la sedinta Comisiei de buget (sedintele comisiilor sunt publice, conform regulamentului) sa zic care e problema mea cu rectificarea bugetara. Eu facusem cerere sa vorbesc despre rectificarea bugetara de acum o luna.

Dar pentru ca si luna asta e rectificare bugetara (maine e sedinta de consiliu), zic ca bine, ma pun si citesc sutele de pagini cu atentie, Livia Jelea OCR-izeaza in draci anexe, sunt bucuroasa ca ‘uite transparenta, ceva s-o fi schimbat, or fi inteles oamenii despre ce e vorba’.

Intru frumos, eram pe lista, intru in sala, ma asez pe scaun. Dupa cateva minute, se prinde presedintele de sedinta ca nu ma cunoaste si ma ia la trei pazeste ‘cine sunteti, de la ce Directie?’. Ii zic ca sunt de la un ONG si ca am fost invitata sa ma prezint azi, la 13, la camera 326 sa zic care e treaba cu rectificarea bugetului.

‘Eu sunt presedinte si eu nu v-am invitat, sa va duceti la cine v-a invitat!’. Mic moment de nelamurire. Sunt scoasa din sala. Se duce doamna care ma sunase sa vorbeasca cu presedintele CGMB. Vine el, le explica ceva oamenilor din comisie. ‘Da, asteptati, va cheama ei cand ajung la buget’.
Stau cuminte si astept in fata usii. Ma intreb ce naiba o fi fost in mintea mea sa cred ca este pe bune si nu despre a inchide gura cuiva pentru ca se plange prea vizibil.

Ma tot intreb – sa stau si sa zic ce am de zis daca tot am stat ca proasta sa fac un document pe tema asta sau sa plec pentru ca si atunci cand esti chemat (la o luna dupa ce ai facut cerere) e doar pentru a fi dat afara si a sta sa astepti? Lumea se tot preumbla pe aici si e agitatie. Un domn pleaca multumit ca si-o fi rezolvat problema: ‘Multumesc, Doamne ajuta!’.

Intru la ora 14. Presedintele de sedinta ma ia la fel de repede ‘ziceti ce problema aveti cu rectificarea, ca oricum am votat-o deja’. Zic eu cu dezbaterea publica, cu banii taiati de la reabilitarea infrastructurii scolare. Directorul de la buget imi zice ca nu stie de ce s-au taiat banii, ‘ca bani sunt, suntem pe exceden’”. 3 minute mai tarziu sunt afara. Nu stiu ce o fi fost asta”, a scris Elena Calistru pe Facebook.
Elena Calistru a avut parte si in trecut de alte experiente umilitoare cu oamenii Gabrielei Firea.
Sursa: Aktual24