VIDEO – Cea mai bogata primarie de sector din Bucuresti a ramas fara bani! Adio investitii!

Fără internet gratuit în parcuri, fără copaci curăţaţi şi zone verzi modernizate. Cea mai bogată primărie de sector din Bucuresti spune că nu mai are bani pentru toate aceste investiţii, scrie Digi24.ro. Administraţia Domeniului public a cerut fonduri în plus, dar a fost refuzată de opoziţie în şedinţa consiliului local. Aşa că de la 1 septembrie este nevoită să oprească toate cheltuielile importante.
Administraţia Domeniului Public a Sectorului 1 susţine că nu mai are niciun ban în buget pentru spaţii verzi, toaletarea arborilor şi internet public. La ultima rectificare bugetară a cerut 11 milioane de lei pentru amenajarea zonelor verzi, două milioane şi 600 de mii de lei pentru curăţarea copacilor şi 900 de mii de lei pentru serviciul de internet wireless, oferit gratuit în parcuri. Doar că nu au primit niciun ban deoarece în şedinţa de consiliu local reprezentaţii opoziţiei nu au fost de acord.
Alin Vieru – director general ADP Sector: „Dacă astăzi cade un copac, noi nu putem interveni să-l ridicăm de la locul incidentului. Din 1 Septembrie nu mai am bani pentru furnizarea de internet în parcuri.”

<

Internetul ăsta nu cred că costa o avere, astfel încât să-l taie pur şi simplu! Internet nu, un pom nu mai poţi să-l sapi, nu mai poţi să-l uzi că nu mai ai buget… O să fie aiurea!”

Pentru că nu mai are bani în buget, primaria sectorului 1 spune că nu va mai pune gazon în cartierele din nordul capitalei şi nici nu va mai planta flori şi copaci.

Păi atunci aşteptăm când or să aibă bani! Nu mai are cetăţeanul niciun drept…”

Reprezentantii opoziei din consiliul local, cei care nu au vrut să aloce fonduri suplimentare, spun că banii ar fi fost cheltuiţi haotic.

Clotilde Armand, consilier USR sector 1: „Nu este normal să fie un buget suplimentar de 15 milioane de lei la acest buget care a fost votat, planificat, aprobat, pentru spaţii verzi, pentru internetul în parcuri. Dacă într-adevăr există o nenorocire, o calamitate, atunci vom putea să alocăm un buget suplimentar!”

Rectificarea bugetară va fi rediscutată vineri, într-o nouă şedinţă a consilierilor locali.

Sursa: Digi24.ro