Sa stai in vila cu 9 camere in Bucuresti si sa platesti 149 de lei chirie la stat, asta inseamna sa fii mafiot!

Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, ocupa o vila RAAPPS de noua camere in Cartierul Primaverii din Bucuresti pentru care insista sa plateasca doar 149 de lei lunar drept chirie. RAAPPS l-a dat in judecata, insa Voiculescu refuza sa isi achite datoriile si sa plece.
Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) l-a chemat in judecata. In doua hotarari date in prima instanta, Voican Voiculescu a fost obligat la plata unei sume de aproximativ 200.000 de euro, reprezentand chirii, penalitati si dobanzi. Deciziile au fost contestate, informeaza ziare.com.
Gelu Voican Voiculescu precizeaza ca locuieste in continuare in casa RA-APPS, dar ca plateste „regulat si fara intrerupere” chiria stabilita de stat la nivelul anului 2008.
El sta in acest imobil din 2001, cand a semnat un contract de inchiriere. Platea atunci o chirie lunara de 1.464.411 de lei vechi, adica 146 RON. Este vorba de o vila compusa din 9 camere, in suprafata de 133 metri patrati si dependinte in suprafata de 158 metri patrati.
Contractul de inchiriere a imobilului a expirat in 2009, iar prevederile OUG nr. 9/2008 pentru stabilirea tarifului lunar al chiriei pentru inchirierea locuintelor administrate de RA-APPS i-au crescut simtitor tariful.
Gelu Voican Voiculescu refuza sa plateasca aceasta chrie, despre care sustine ca i-a fost fixata abuziv si care s-ar ridica la suma de 3.450 euro/luna, similara cu cea din cartierul Saint-Germain (Paris) – dupa cum el spune.
„Cum sunt in litigiu cu RA-APPS din 2009, este un dosar pe rolul instantelor, nu vreau sa dau declaratii despre acest caz. Asa este igienic si sanatos, cand ai un dosar in justitie, sa nu faci declaratii si in presa,” explica acesta.
Gelu Voican Voiculescu a fost unul dintre actorii politici cheie in Romania in timpul Revolutiei din decembrie 1989 si in guvernul condus de Petre Roman, in care a ocupat functia de viceprim-ministru si responsabil cu controlul serviciilor secrete (1989-1990). Ion Iliescu l-a trimis de doua ori ambasador al Romaniei in tari africane, in Tunisia (1994) si Maroc (2001).
Pentru activitatea sa derulata in timpul Revolutiei si la Mineriada, Gelu Voican Voiculescu a fost trimis in judecata in ambele dosare in 2017 si 2019. In prezent, el ocupa functia de director general al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 (IRRD 89), institutie din subordinea Senatului.

<
Transparenta face diferenta