Primarul Sectorului 5 a descoperit cine-i facea Vanghelioanele lui Vanghelie! Si i-a dat 4 milioane pentru trei evenimente!

Primaria Sectorului 5 a acordat unei firme cu activitate în comerţul cu fructe şi legume, în patru luni, trei contracte în valoare de patru milioane de lei pentru a organiza evenimente sub egida Primăriei Sectorului 5, scrie Romania Libera.
Ioan Florea, administratorul societăţii cu lipici la contractele de la Sectorul 5, respinge toate acuzaţiile. RL a descoperit, însă, o legătură între firma sa, D&L Pro Business, şi Modus Production Art, cea care a organizat Revelioanele de la Romexpo pe vremea fostului edil din sector, Marian Vanghelie: cele două societăţii au acelaşi sediu. Așadar, indiferent cine este primar în Sectorul 5, concluzia ar fi că nimic nu se pierde, totul se transformă.
Iac-așa s-au dat 3 milioane pentru „Yakasha“
Pe 20 aprilie, Centrul Cultural de Tineret „Ștefan Iordache”, subordonat Primăriei Sectorului 5, a anunţat atribuirea unui contract în valoare de aproape 3 milioane lei pentru organizarea, în perioada 28 aprilie – 2 mai, a unui festival de muzică balcanică în Parcul Izvor. Numele evenimentului era „Yakasha Festival”, iar scopul – oferirea unei „modalităţi de petrecere a minivacanţei de 1 Mai”. De acești bani, ar fi trebuit să fie aduși artiști, adusă o scenă, făcută promovare (5.000 de tricouri, afișe, bannere, publicitate radio și TV, online, Facebook), asigurate servicii medicale, de prevenire a incendiilor, de securitate, montarea de toalete ecologice, standuri specifice fiecărei ţări participante, amenajarea unei zone pentru relaxare. Câștigătoare a fost firma D&L Pro Business SRL București, care a fost unic ofertant. Deși o necunoscută pe piaţa de organizare de evenimente, societatea deţinută de Ioan Florea și Traian Ionuţ Petrescu nu era la prima afacere de acest gen încheiată cu acest Centru.
Trei-patru zile între anunț și atribuire
La sfârșitul anului trecut, D&L Pro Business SRL mai primise două contracte, de 787.000 lei, respectiv 228.000 lei, pentru organizarea unor târguri tradiţionale. Sau, așa cum le-a numit Primăria de la 5, „evenimente socio-culturale și artistice”, precum „Hai să dăm mână cu mână!” (care a avut loc pe Platoul Pieţei Ferentari) și „Poveste de Crăciun în Sectorul 5” (desfășurat în Parcul Sebastian).
Toate cele trei proceduri au avut în comun timpul scurt pentru depunerea ofertelor. La contractele de anul trecut, anunţul de intenţie a fost publicat într-o vineri, pe 25 noiembrie, termenul-limită pentru primirea ofertelor fiind marţi, 29 noiembrie, ora 14.00. La cel de-al treilea, postarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a avut loc pe 13 aprilie, atribuirea fiind anunţată pe 20 aprilie. 15 aprilie a căzut sâmbătă, pe 16 a fost Paștele, 17 a fost zi liberă. 20 era ultima zi în care se mai puteau depune oferte. De fiecare dată, singurii care s-au înscris au fost cei de la D&L Pro Business SRL.
Citeste continuarea pe Romania Libera

<