Comorile Egiptului
Cum sa iei 10 la Bac in Bucuresti: Se poate si fara meditatii! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Cum sa iei 10 la Bac in Bucuresti: Se poate si fara meditatii!

Printre cei 97 de elevi din toata ţară care au obţinut media maximă la examenul de Bacalaureatse afla şi două eleve de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, din Capitală. Una dntre ele a mărturisit că a învăţat cel mai mult în ultimele zile.

„Nu pot spune că a fost un şoc pentru că subiectele au fost destul de uşoare. Iar la română, am învăţat cu o săptămână înainte de examen, deci, pot spune că nu am învăţăat extrem de mult pentru bacalaureat. Nota la română a fost un şoc pentru că, pe parcursul anului, am fost atentă la ore, dar nu ştie ce şi ultima săptămână a fost crucială. La matematică, nu pot spune că am lucrat extraordinar de mult, dar a fost un exerciţiu constant”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ioana Bleotu, elevă de 10, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.

Dintotdeauna, Ioana şi-a dorit să fie medic, de aceea a absolvit unul dintre cele mai bune licee din ţară, la profilul ştiinţele naturii şi spune că nu se vede făcând altceva. Trei ani de zile a făcut pregătire la chimie, dar crede că poţi obţine nota maximă şi fără meditaţii suplimentare.

„Se poate să iei 10 şi fără meditaţii suplimentare. Eu, de exemplu, nu m-am pregătit nicio oră în plus la matematică şi română. Îi sfătuiesc pe cei care vor da la anul bacalaureatul să se pregătească din timp, nu cu o săptămână înainte, aşa cum am făcut eu, eu am avut noroc, dar mă panicasem foarte tare. La matematică trebuie lucrat constant, iar la ultima probă, cea la alegere să fie foarte hotărâţi la ce vor să dea, să nu se răzgândească de prea multe ori. Mă pasionează ştiinţele şi nu mă vad făcând altceva, eventual, mi-ar fi plăcut să fac cercetare, doar că la noi, în România merge mai greu. Sunt hotărâtă de foarte mult timp să dau la medicină, am fost ambiţioansă, anul acesta”, a povestit Ioana.

Eleva a mărturisit că s-a bucurat pentru că şi-a făcut părinţii şi pe cei apropiaţi fericiţi.

„Mama a început să plângă, am primit telefoane şi mesaje de la colegi şi de la familie şi asta m-a bucurat cel mai mult, nu neapărat nota în sine, cât faptul că i-am făcut fericiţi pe cei din jurul meu. Având în vedere că am luat 10, o să am ocazia să mă duc la Untold , dar încă sunt puţin şocată după ziua de ieri, în rest nu mi-am făcut mari planuri, dar vreau să scap şi de admiterea la facultate”, a mai adăugat eleva.

Loading...

În schimb, colega ei, Ioana-Paula, de la ştiinţe sociale, a povestit că a muncit mult pentru examenul de bacalaureat deoarece de nota aceasta depindea intrarea ei la o universitate din Scoţia, unde va studia psihologia.

„Am fost deja acceptată în Scoţia, ei au standarde foarte ridicate, trebuia să am cel puţin 9,70 la bacalaureat şi am avut foarte, foarte mari emoţii, iar la psihologie, cereau o notă şi mai mare. Vara asta vreau să mă apuc să citesc şi să aprofundez şi mai mult psihologia ca să mă pregătesc şi pentru facultate. Am învăţat constant, din septembrie, până acum, pentru bacalaureat, cred că trebuie să te pregăteşti din clasa a IX-a. La română am avut mari emoţii pentru că am avut nişte subiecte interesante şi se pune accent pe subiectivitatea celui care corectează. Dar eu ştiu că profesorii ţin cu noi, vor să ne dea note mari, doar că, uneori, baremul ne face probleme nouă, elevilor”, a explicat pentru MEDIAFAX, Ioana-Paul, elevă la la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.

Ioana-Paula speră să se poată întoarce, la un moment dat, în ţară şi să poată aplica psihologia aici, în special în sistemul de învăţământ, acolo unde consideră că sunt cele mai mari probleme.

„Mi-ar plăcea să fac ceva cu psihologia la noi în ţară, în special, în sistemul de învăţământ. M-am gândit să dau în ţară, dar simţeam că nu pot să îmi ating scopul aşa cum aş vrea eu. Mi-ar plăcea să fac masterul în Canada şi după ce voi vedea cum este tratată psihologia în alte ţări, mi-ar plăcea să revin în ţară. Vreau să învăţ cât mai multe la el ca să pot să vin şi să aplic aici”, a afirmat Ioana-Paula.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ultimele stiri

Sectorul 14 ore inainte

Tudorache i-ar fi cerut sefului de la ADP Sector 1 sa ia o pauza de spaga pana se ma linisteste DNA-ul!

Directorul general al Administratiei Domeniului Public sector 1, Alin Vieru, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, i-a spus unui...

Opinii5 ore inainte

Reclama de la metroul din Bucuresti care l-a iritat pe Raed Arafat! ”Nu mai promovati aceste aparate ale mortii…”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a criticat dur pe Facebook ţigările electronice, după ce a văzut o...

Sectorul 28 ore inainte

Decizie inteleasa doar de viceprimarul liberal de la Sectorul 2! Interzice oficial parcarea pe strazi, o zi pe luna!

De la 1 iulie, pe străzile şi bulevardele Sectorului 2 nu se va mai putea parca lângă trotuare, cel puţin...

Bucuresti8 ore inainte

Ieri a fost duminica, dar astazi Gabriela Firea a convocat de urgenta comandamentul de iarna!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un Comandament de Urgență la Primăria Capitalei și a ținut să avertizeze...

Bani9 ore inainte

Asistent manager prins in flagrant in timp ce fura 90.000 de lei din casieria companiei

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins duminica în flagrant un tânăr, în vârstă de...

Sectorul 110 ore inainte

Talharie ca-n Vestul Salbatic in Sectorul 1: Atacat intr-o benzinarie, un barbat a ramas fara masina!

Duminică, 18 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de...

Share Page

Close