Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, luni seara, la Digi24, ca a ordonat verificarea tuturor achizitiilor realizate de Institutul „Matei Bals” din Bucuresti.

<

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a afirmat ca acuzatiile de la Institutul „Matei Bals” sunt si de natura economica, nu doar privind conducerea sectiei de Terapie Intensiva.

„Acum o saptamana am trimis acest corp de control. Acuzele sunt si de natura economica, a achizitiilor si economica. Trebuie sa verificam tot, cand avem un raspuns il vom da. Vreau sa vad in ce masura s-au derulat achizitiile de medicamente, aparatura medicala”, a declarat Nelu Tataru luni la Digi24.

Ministrul a confirmat ca este vorba de toate achizitiile facute in 11 ani, motiv pentru care, fiind vorba de o perioada atat de mare de timp, rezultatul acestei verificari va dura mai mult timp. Este vorba de achizitii de medicamente si de aparatura medicala, a precizat ministrul Tataru.

Pe 23 iulie, Nelu Tataru a anuntat ca a dat dispozitii sa fie trimisa corpul de control la Institutul „Matei Bals” pentru a face verifica in legatura cu situatia sesizata de Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva (SRATI), condusa de medicul Serban Bubenek, privind persoana care este la sefia sectiei ATI, care nu ar avea expertiza de specialitate.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, ulterior, vom vedea daca se confirma situatia sesizata si „in ce masura cineva care este de specialitate, boli infectioase, poate conduce o sectie de terapie intensiva”.

Institutul „Matei Bals” face parte din reteaua sanitara subordonata Primariei Generale a Capitalei.

Transparenta face diferenta