Acasă Bani Magazinul Cocor scos la VANZARE! Vezi cat cer pe el!

Magazinul Cocor scos la VANZARE! Vezi cat cer pe el!

888

Acţionarii „Cocor” SA (COCR) au fost convocaţi, pe 23 mai, să decidă vânzarea magazinului „Cocor”, la solicitarea „Broadhurst Investments Limited”, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, acţionarii vor discuta contractarea serviciilor unei firme specializate să ofere consultanţă aferentă efectuării vânzării. „Broadhurst Investments Limited” deţine 13,39% din acţiunile COCR.
La finalul anului trecut, centrul comercial „Cocor” a anunţat că a fost chemat în judecată de către Sorin Nicolae Ion Papadat, care a revendicat terenul pe care se află parcarea magazinului.
Compania a înregistrat, anul trecut, un profit net de 1,02 milioane de lei, cu 15,9% mai mare decât în 2014, pe fondul unor afaceri de 12,85 milioane de lei, în scădere cu 1,68% faţă de anul anterior. La finalul anului trecut, compania avea credite de 12,5 milioane de euro, la BCR, potrivit raportului anual. Cocor şi BCR au convenit, în luna februarie, o prelungire a contractului de creditare, potrivit raportului citat.
Magazinul Cocor a trecut, în urmă cu câţiva ani, printr-o modernizare, care a presupus o investiţie de 24,5 milioane euro, potrivit memorandumului de listare a companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare, în urma desfiinţării Rasdaq, anunta Bursa.ro.
Astfel, magazinul s-a închis la 1 mai 2008 pentru începerea lucrărilor de demolare, extindere, consolidare şi modernizare şi a fost redeschis la începutul lunii octombrie 2010. Pe lângă consolidarea seismică, lucrările de modernizare au vizat şi mărirea suprafeţei construite de la 14.500 de metri pătraţi la 27.000 de metri pătraţi, în timp ce suprafaţa închiriabilă a crescut de la 6.000 metri pătraţi la 9.700 metri pătraţi.
Cu toate acestea, în 2012, compania Cocor a fost pe punctul să fie executată silit de BCR. Atunci, banca urma să organizeze o licitaţie de vânzare a magazinului, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro).
Ulterior, BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor şi a eşalonat datoria companiei, care atunci mai avea de plată 16 milioane de euro din creditul de 19 milioane de euro de la BRC.
Potrivit memorandumului citat, „Cocor” avea un plan de dezvoltare pe următorii doi ani care viza, în principal, creşterea gradului de închiriere a centrului la minim 90%, care să conducă la creşterea traficului şi a vizibilităţii Centrului Comercial Cocor în rândul publicului. „În prezent, Cocor SA este în negocieri cu operatori importanţi din piaţa pentru închirierea unor suprafeţe mari în Centrul Comercial Cocor, precum şi pentru dezvoltarea unei strategii privind faţada media, care să conducă la creşterea veniturilor din acest sector, cu minim 30%”, conform documentului publicat în iunie 2015.
Citeste continuarea pe Bursa.ro

<