Bursa de Valori Bucuresti (BVB), alături de case de brokeraj, promovează România ca destinație de investiții către investitorii globali, reuniți în conferința anuală la New York, în Statele Unite ale Americii. Casa de brokeraj Swiss Capital și Bursa de Valori București continuă acest parteneriat unic, dintre operatorul de piață și un intermediar de vârf. Aceste eforturi au rolul de a crește nivelul de cunoaștere asupra pieței de capital din România și de a atrage noi fluxuri de capital către economia locală.

„Credem cu tărie ca astfel de parteneriate puternice sunt decisive pentru creșterea pieței de capital din România și pentru întărirea bursei locale. Ori de câte ori derulăm proiecte de o importanță majoră — fie că este vorba despre educarea investitorilor din România sau despre prezentarea oportunităților de investiții către investitori globali profesioniști, aceste parteneriate, dacă sunt bine executate, aduc rezultate bune. După conferința din acest an de la New York și alte întâlniri precedente cu investitorii, suntem de părere ca în prezent este nevoie de reforma la nivelul reglementării pieței și de politici publice pro-dezvoltare, cu noi realizări”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.
„Suntem convinși că toți pașii și proiectele care au ca scop modernizarea pieței de capital din România trebuie susținute de o activitate în creștere a caselor de brokeraj, care oferă produse financiare disponibile la Bursa de Valori București către un grup diversificat de investitori”, a spus Bogdan Juravle, Director General la Swiss Capital.
Partenerul din Statele Unite ale Americii pentru organizarea ‘Zilelor Investitorilor’ la New York a fost Auerbach Grayson.
„In calitate de cel mai activ intermediar străin din Romania, suntem onorați să fim co-organizatorii celei de-a doua conferințe anuale în New York. Romania continua sa fie o destinație înca nedescoperită și subevaluată, dar totodată cea care are cel mai accelerat ritm de creștere din Europa Centrala și de Est. Bursa de Valori București și companiile listate care participă la aceasta conferință fac ceea ce trebuie pentru a atrage investiții către piața românească de capital”, a spus David Grayson, Director General al Auerbach Grayson.
La conferința de la New York au participat 45 de investitori, reprezentând 31 de fonduri de investiții, care au sub administrare aproximativ 1.100 de miliarde de dolari. In total, 15 companii listate la Bursa de Valori București au avut întâlniri unu-la-unu cu administratorii de fonduri.

<