Lege cu dedicatie pentru Robert Negoita, la Sectorul 3! Cadou de la Firea, pe banii bucurestenilor!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa-i dea posibilitatea primarului sectorului 3, Robert Negoita, sa faca lucrari de modernizare a bulevardelor administrate de Primaria Capitalei in sectorul 3, lucrari deja incepute. Reamintim ca primariile de sector au in administrare, potrivit legii, doar strazile secundare. Prin acest proiect de hotarare, aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General  de luni, daca va fi aprobat, Robert Negoita ar putea intra in legalitate si cu lucrarile de reamenajare a bd. Unirii unde Curtea de Conturi ii imputa ca a cheltuit milioane de euro pe o artera pe care nu o avea in administrare si pe care nu putea cheltui banii publici ai locuitorilor sectorului 3.

<

„Se imputerniceste Administratia Strazilor sa incheie protocoale privind darea in administrare temporara catre Consiliul Local al Sectorului 3 pe durata executiei lucrarilor a unor parti din zona strazilor aflate in proprietatea Municipiului Bucuresti si in administrarea Administratiei Strazilor. Predarea-primirea se va realiza in baza protocoalelor mentionate  care vor cuprinde drepturile si obligatiile partilor si care se vor incheia pe baza de proiect avizat de Comisia Tehnica de Circulatie si Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti”, se arata in proiectul de hotarare.

Cutuma era pana acum ca fiecare strada sa fie data in administrare primariilor de sector prin Hotarare de Consiliu General. Hotararile de Consiliu General se afla in dezbatere publica, iar cetatenii isi pot exprima parerea.
Aceste protocoale si avizele de la cele doua comisii nu se afla pe site-ul municipalitatii si nu se pun in dezbatere publica, deci cetatenii nu pot afla ce anume s-a dat in administrare temporara Primariei sectorului 3.

„Prin acest proiect primarul sectorului 3, Robert Negoita, intra in legalitate cu lucrarile realizate pe bd. Unirii, lucrari pentru care Primaria sectorului 3 a fost amendata de fostul Primar Sorin Oprescu fiindca au fost realizate ilegal, lucrari ce apar si in raportul Curtii de Conturi. Si pe alte bulevarde au inceput astfel de lucrari – cu celebrele borduri rosii – iar in aceste cazuri cetatenii au sesizat deja Garda de Mediu si Politia fiindca distrug spatiul verde. Grupul USB nu va vota acest proiect”, a declarat pentru HotNews.ro Roxana Wring, consilier general din partea USB.

Cum motiveaza Primaria Capitalei proiectul de hotarare?
„Conform Hotararii nr. 254/2008 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu modificarile si completarile ulterioare, Primaria municipiului Bucuresti prin Administratia Strazilor administreaza reteaua stradala principala si lucrarile de arta, ce include poduri si pasaje.  Strategia municipalitatii in domeniul administrarii drumurilor publice vizeaza, in principal, acele actiuni care sa conduca la continuarea procesului de modernizare si mobilare a infrastructurii acestora. In vederea cresterii calitatii mediului si a indicilor de calitate ai vietii pentru locuitorii Capitalei, tinand seama de faptul ca spatiile verzi adiacente  strazilor nu se afla in administrarea Administratiei Strazilor, ci ALPAB si a Consiliilor locale ale sectoarelor Capitalei si ca urmare a solicitarii Administratiei Strazilor nr. 19097/28.07.2016 si a Primariei sector 3 nr. 9224/28.07.2016 de a-i sprijini in vederea derularii si finalizarii planului de regenerare a spatiului verde aferent bulevardelor din raza sectorului 3, reamenajare ce implica afectarea trotuarelor, este necesara darea in administrare pe perioada executiei lucrarilor a unor parti  din zona strazilor afectate de aceste proiecte, se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare.
Cu alte cuvinte, Primaria Capitalei recunoaste ca lucrarile incepute de Robert Negoita nu puteau fi executate fara acordul Primariei Capitalei si fara o Hotarare de Consiliu General in acest sens.

Despre lucrarile de pe bd. Unirii

Primaria Sectorului 3 a cheltuit circa 32 milioane de lei in anul 2014 pentru reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia, potrivit Curtii de Conturi. Din aceasta suma, circa 20.4 milioane lei s-au dus pentru amenajare structuri de beton diverse culori, borduri si rigole din granit, pavaj ornamental din granit, leduri, garduri metalice, 3,7 milioane lei pentru umplerea cu pamant, 681.000 lei pentru 14 pergole colorate si 6,9 milioane lei pentru amenajarea spatiilor verzi.
Citeste mai multe pe HotNews.ro