Sectorul 2
Familia Castellano si firma care administreaza clubul Bamboo, date in judecata de statul roman pentru datorii de 1,5 milioane de euro

Cel mai cunoscut club din România trebuie să plătească o sumă uriașă statului român. În acest context, localul se află în două litigii cu instuțiile statului. Suma totală depășește 1.500.000 de euro. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 suspectează un abuz în serviciu.
Firma Horeca Advice SRL, care administrează clubul Bamboo din Capitală, se află în plin război cu statul român. Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, i-a deschis două procese companiei care aparține familiei italiene Castellano.
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, se bate cu pumnii în piept că de la el ar fi pornit întregul „război” – după cum însuși îl numește – cu clubul Bamboo. Adevărul pare a fi un pic diferit.
Întreaga poveste
La finalul lunii ianuarie 2018, tolo.ro dezvăluia că, după ce a ars, clubul Bamboo s-a mutat într-o bază MTS, lângă o clădire „cu bulină”, pentru care Complexul Studențesc „Tei” a primit ordin de demolare.
Tot Cătălin Tolontan scria, citând Curtea de Conturi, că în martie 2017, Joshua Castellano a demolat Le Gaga și a construit Bamboo fără autorizație, în baza din cartierul Tei.
Mai mult, localul este situat lângă un minihotel al MTS, ars în anul 2014, clădire pentru care familia Castellano câștigase, prin licitație, dreptul de folosință. Pentru acest minihotel, baza Tei primise ca termen de desființare data de 5.10.2017, din partea Inspectoratului de Stat în Construcții.
Astfel, directorul Complexului Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, Monica Pușcău, îi trimite lui Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului de la acea vreme, o notă de fundamentare, prin care îi solicită „trecerea imobilului de 2.600 mp, cu o amprentă de 840 mp, din domeniul public în cel privat al statului”, cu scopul de a-l demola.
La ora actuală, pentru a fi demolată clădirea, este necesară o Hotărâre de Guvern dată în acest sens. Totuși, chiar dacă Dunca a declarat, pentru Bugetul.ro, că el început războiul cu clubul Bamboo, Monica Pușcău ne-a dezvăluit că nu a primit niciodată vreun răspuns scris din partea ex-ministrului cu privire la acest subiect.
Suma pe care ar datora-o Bamboo statului român
Familia Castellano, prin firma Horeca Advice, ar trebui să plătească o chirie lunară de 16.000 de euro plus TVA, pentru 6.700 mp de teren și minihotelul neterminat, închiriat prin licitație, în anul 2008. Horeca trebuia să finalizeze imobilul, pentru ca apoi să-și compenseze maximum 50% din chirie. Minihotelul neterminat a ars, însă, în 2014.
În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, șefa bazei Tei i-a pus la dispoziție reporterului Bugetul.ro cifrele privitoare la suma totală pe care Bamboo o datorează statului român.
Astfel, pentru chiriile din perioada septembrie 2012-decembrie 2013, Horeca ar trebui să achite 269.700 de euro, la care se adaugă TVA-ul. De asemenea, pentru ianuarie 2014-octombrie 2017, firma care administrează clubul Bamboo ar trebui să plătească 576.000 de euro plus TVA. Asta înseamnă 845.000 de euro plus TVA.
Totodată, minihotelul ars în 2014 a fost evaluat la circa 2.895.000 de lei, aproximativ 629.000 de euro.
În prezent, deși funcționează în baza Tei, clubul Bamboo nu-i plătește nicio chirie statului român, dat fiind că părțile se află în plin proces.
„Eu am început războiul cu Bamboo”
În perioada ianuarie 2017-ianuarie 2018, Marius Dunca a fost ministru al Tineretului și Sportului. În acest timp, el a locuit chiar în Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, la câțiva metri de locul unde a fost mutat clubul Bamboo.
Dunca a afirmat, pentru Bugetul.ro, că el a fost singurul care a început „războiul cu Bamboo”.
„Vreau să analizați că eu am fost singurul care a început războiul cu Bamboo. Eu am început din prima războiul cu Bamboo. Nu vreau să zic de ceilalți miniștri ce au făcut. Am colaborat foarte bine cu doamna director (n.r. – Monica Pușcău)”, ne-a declarat fostul ministru.
În acest context, Marius Dunca a mai spus că ne va trimite pe e-mail documente doveditoare în acest sens, lucru pe care, până la ora publicării acestui articol, nu l-a făcut.
„Acțiunea a fost scrisă și semnată de mine”
După ce am discutat cu domnul Dunca, i-am solicitat directorului Monica Pușcău un punct de vedere cu privire la cele declarate de fostul ministru.
Aceasta ne-a precizat că s-a înțeles foarte bine cu fostul ministru, dar că demersul a fost inițiat de dumneai. Totuși, Pușcău a menționat că Ministerul Tineretului și Sportului i-a dat acceptul în vederea contractării unui cabinet de avocatură.
„Acțiunea este făcută de mine, scrisă și semnată de mine. Eu nu o văd ca pe un război, eu vreau pace. Trebuie privită ca o normalitate. Statul a ajuns să aibă mai puține drepturi decât noi, cetățenii.
Am solicitat în scris acordul Ministerului, de a putea contracta un cabinet de avocatură, pentru a ne reprezenta în instanță, dat fiind că nu avem consilier juridic. Ministerul ne-a dat acceptul”, ne-a declarat șefa bazei Tei.
Procurorii au intrat pe fir
În luna decembrie a anului 2017, Curtea de Conturi a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la neregulile depistate în baza Tei.
DNA ne-a transmis următoarele: „Sesizarea la care faceţi referire a fost trimisă, la data de 17.12.2017, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, spre competentă soluţionare”.
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în această speță, procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.
Sectorul 2
8000 de elevi din Sectorul 2 vor beneficia de vouchere în valoare de 250 lei pentru sport

Monica Cristina Anisie, președinta organizației și a Comisiei pentru Învățământ din Senat, și PNL Sector 2 susțin tinerii care fac performanță în sport prin implementarea proiectului „Dăruim speranță pentru performanță în sport”.
Proiectul presupune acordarea de sprijin financiar, sub forma unor tichete valorice, pentru încurajarea activității sportive și recunoașterea meritelor a 8000 de elevi din Sectorul 2, care vor beneficia de vouchere în valoare de 250 lei.
Sectorul 2
”Ecuație simplă cu două necunoscute!” – Întrebarea la care ar trebui să răspundă Clotilde Armand și Radu Mihaiu

Adrian Vigheciu, consilier general PSD, se întreabă retoric de ce primăriile conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu nu se implică mai mult în problema clădirilor cu risc seismic.
„Ecuație simplă cu două necunoscute, pentru matematicieni de toate vârstele
Se dau următoarele:
A) Cele mai vechi clădiri din București se află în sectoarele 1 și 2, ceea ce înseamnă că tot aici găsim și majoritatea imobilelor cu risc seismic.
B) Primăriile din aceste sectoare, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu, au încheiat fiecare an din mandatul acestora cu sume de bani colosale necheltuite (că, de, e greu să faci investiții).
Iar acum necunoscutele:
1. Dacă situația este atât de alarmantă și există bani, ce împiedică primarii acestor sectoare, împreună cu primarul general, să încheie un protocol cu Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic?
2. Câte blocuri am putea salva cu 150 de milioane de euro?
Când aflați răspunsul, vă rog să mi-l spuneți și mie”, a declarat Adrian Vigheciu, consilier general PSD, pe pagina sa de Facebook.
Sectorul 2
Tu stii ce face copilul tau? Probeme grave la un after-school din Sectorul 2

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 22.000 de lei un after school din sectorul 2 al Capitalei şi au propus închiderea definitivă a unităţii în urma neregulilor constatate.
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a desfăşurat o acţiune de verificare, pe 17 ianuarie 2023, la Asociaţia Elmali /Mini Club Dumbo Kids (after school). Controlul, derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, a fost efectuat ca urmare a unei sesizări primite de la unul dintre părinţii copiilor înscrişi în club.
„În urma neregulilor constatate, comisarii CPCMB au aplicat mai multe sancţiuni, după cum urmează: amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei; oprirea definitivă de la utilizare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a desfăşurării activităţii până la remedierea deficienţelor;propunere de închidere definitivă a unităţii”, se arată în comunicatul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Mai mult, şeful ANPC, Horia Constantinescu, a anunţat că instituţia a anunţat Poliţia şi va depune sesizare penală în acest caz.
„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinţii doresc sau sunt nevoiţi să îşi lase micuţii în grija altora.
Pentru toate cele constatate, am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală. Vă vorbeşte acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Nu cred că există, astăzi, sancţiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situaţie. Aştept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situaţiile similare acesteia!”, a subliniat preşedintele ANPC.
Abaterile de la legislaţia în vigoare înregistrate de echipa de control au fost: funcţionarea blocului alimentar fără autorizaţie sanitar-veterinară pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în cadrul After School; utilizarea, ca materii prime, a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, cu chedere depreciate, cu acumulări de impurităţi; depozitarea, în acelaşi spaţiu de frig, a diverse produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora; derularea activităţii într-un spaţiu deteriorat sau neigienizat (tavanul cu zone de igrasie, cu exfoliere a vopselei, pavimentul murdar în zona bancurilor de pregătire a preparatelor, cu zone rupte, cu acumulări de impurităţi); lipsa unei zone de spălare a vaselor şi a veselei; lipsa unei zone de pregătire preliminară a materiilor prime; depozitarea recipientelor cu produse alimentare direct pe paviment, în spaţiul de desfăşurare a activităţii culinare, alături de alte recipiente cu resturi alimentare; folosirea unor produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai; folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; amplasarea sălii de mese în acelaşi spaţiu unde se desfăşoară activităţi didactice; derularea activităţii didactice într-un spaţiu deteriorat şi neigienizat: cu calorifere cu impurităţi, cu rugină, cu tavan cu zone de culoare neagră, cu igrasie, în spaţiu existând un miros înţepător, cu zona de trafic a unităţii murdară, cu ciobituri ale pavimentului şi scări din material lemnos, cu deprecieri.
În urma celor constatate, în timpul acţiunii de control, CPCMB a sesizat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a sectorului 2, din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.
- Politica4 săptămâni in urma
Soc in USR: Viceprimarul Bucureștiului a demisionat din funcția de membru al Biroului Local al USR Sector 5
- Timp liber4 săptămâni in urma
Petrecere mare de 1 mai în București: Festivalul Micului cel Mare, în Parcul IOR
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Reactia Carrefour dupa ce o pisica a fost filmata mancand pui in vitrina frigorifica din supermarket
- Imobiliare4 săptămâni in urma
De ce haos in Capitala? Inspector de stat în construcţii din Bucureşti, reţinut pentru luare de mită!
- Sectorul 64 săptămâni in urma
Sectorul 6: Un bucurestean s-a trezit cu un sarpe pe parbrizul masinii
- Bani2 săptămâni in urma
Daca politistul iti spune aceste cuvinte cand te opreste in trafic inseamna ca-ti cere spaga
- Bani3 săptămâni in urma
Bancomat cu bani falsi in Bucuresti. Pagubele se ridica la un sfert de milion de euro
- Bani4 săptămâni in urma
Politistii spagari din centrul Bucurestiului au fost retinuti. Vanau soferi cu masini de lux