Intra in contact cu noi

Timp liber

Doi morti si zeci de raniti din cauza consumului de droguri la Saga Festival, in Bucuresti

Publicat cu

pe

Mai mulți tineri care au participat în ultimele două seri la Festivalul SAGA din București au fost aduși în stare gravă la spitale din Capitală, după ce au consumat droguri. Conform Digi24.ro, doi tineri ar fi murit în urma unor supradoze.

Digi24.ro relatează că șapte tineri ar fi ajuns vineri seară la spital, dintre care trei în stare gravă, după ce au consumat substanțe ilegale la festivalul SAGA.

Potrivit sursei citate, un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Tânărul a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă în secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă, potrivit Gândul.ro.

Reclama

Peste 30.000 de persoane au participat atât vineri seară cât și sâmbătă seară la festivalul de muzică tehno SAGA, ce se desfășoară în perioada 3-5 iunie pe Arena Națională din București.

Organizatorii SAGA Festival au confirmat într-un comunicat că vineri seară au avut loc „evenimente regretabile” și au subliniat că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt. Organizatorii transmit totdată că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

Ce spun organizatorii

Reclama

„Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.

Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

Reclama

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital.

SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale” – spun organizatorii în comunicat.

Reclama

Timp liber

Programul complet al evenimentelor de Ziua Națională și Parada Militară. Plus restricțiile de circulație

Publicat cu

pe

Ministerul Apărării organizează, marţi, repetiţii pentru Parada Militară Naţională din 1 Decembrie, de la Bucureşti care vor vor participa peste 1.500 de persoane, dintre care 150 de militari străini. De asemenea, vor fi folosite 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, informează news.ro.

”Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada Militară Naţională organizată vineri, 1 Decembrie, în Bucureşti, de la ora 11.00, cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf”, anunţă Ministerul Apărării.

Instituţia precizează că alături de militarii români, la Parada militară vor defila şi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Reclama

Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

”Marţi, 28 noiembrie, în intervalul orar 09.00-13.00, la Arcul de Triumf va avea loc repetiţia generală”, a mai precizat instituţia citată.

Restricţii de circulaţie, marţi şi în 1 decembrie

Reclama

În data de 1 Decembrie 2023, cu prilejul Zilei Naţionale a României, în Municipiul Bucureşti se organizează următoarele activităţi:

între orele 07.00-11.00, ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol I).

începând cu ora 11.00, Parada Militară Naţională în Piaţa Arcul de Triumf;

Reclama

începând cu ora 12.00, expoziţia tehnică militară în Piaţa Arcul de Triumf;

între orele 19.00-22.00, solemnitatea retragerii cu torţe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, dar şi pentru repetiţii, Brigada Rutieră Bucureşti a impus restricţii rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf.

Reclama

Pentru pregătirea Paradei Militare Naţionale din data de 01.12.2023, se va desfăşura un antrenament general în ziua de 28.11.2023, între orele 03.00-17.00, în Piaţa Arcul de Triumf.

Pentru buna organizare şi desfăşurare a activităţilor premergătoare şi a celor organizate în zilele de 28.11.2023 şi 01.12.2023, se vor lua următoarele măsuri:

• În ziua de 28.11.2023 , în intervalul orar 03.00-13.00:
– restricţionarea traficului rutier pe Şos. Pavel D. Kiseleff şi a străzilor adiacente între Piaţa Victoriei, Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Presei Libere, cu specificaţia că în pasajul de la Piaţa Presei Libere se va putea permite circulaţia doar către Piaţa Montreal; – restricţionarea traficului pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe străzile adiacente;

Reclama

– restricţionarea traficului pe str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf;

– restricţionarea traficului pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe străzile adiacente;

– restricţionarea traficului pe Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanţu, Str. Docenţilor, Str. Mahatma Gandhi şi pe Str. Petofi Sandor;

Reclama

– restricţionarea traficului pe Str. Clucerului, între Str. Arh. Ion Mincu şi Bd. Mareşal Alexandru Averescu, precum şi pe străzile adiacente spre Bd. Ion Mihalache;

– restricţionarea traficului pe Str. Gheorghe Brătianu, între str. Arh. Ion Mincu şi Str. Docenţilor, precum şi pe străzile adiacente către Bd. Aviatorilor;

– restricţionarea traficului pe Str. Uruguay, între Bd. Aviatorilor şi Şos. Kiseleff, precum şi pe străzile adiacente spre cele două bulevarde;

Reclama

– restricţionarea traficului pe Str. Monetăriei şi pe Aleea Primo Nebiolo;

– eliberarea parcării dispuse în rond Kiseleff.

• În perioada 30.11.2023, începând cu ora 09.00 până pe 01.12.2023, ora 14.30:
– restricţionarea traficului rutier pe benzile I, II şi III în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere către Piaţa Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf şi pe Str. Alexandru Constantinescu, de la Arcul de Triumf până la Bd. Mărăşti, pe ambele sensuri de mers, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale;

Reclama

– restricţionarea bretelei de circulaţie care face legătura între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Şos. Kiseleff;

– restricţionarea spaţiului interzis circulaţiei, dispus în spatele Arcului de Triumf, între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Bd. Mareşal Constantin Prezan.

• În ziua de 01.12.2023, în intervalul orar 03.00-14.30:
– restricţionarea traficului rutier pe Şos. Kiseleff, precum şi a străzilor adiacente, între Piaţa Victoriei, Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Presei Libere, cu specificaţia că în pasajul de la Piaţa Presei Libere se va putea permite circulaţia doar către Piaţa Montreal; – restricţionarea traficului pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe străzile adiacente;

Reclama

– restricţionarea traficului pe str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf;

– restricţionarea traficului pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe străzile adiacente; – restricţionarea traficului pe Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanţu, Str. Docenţilor, Str. Mahatma Gandhi şi pe Str. Petofi Sandor;

– restricţionarea traficului pe Str. Clucerului, între str. Arh. Ion Mincu şi Bd. Mareşal Alexandru Averescu, precum şi pe străzile adiacente spre Bd. Ion Mihalache;

Reclama

– restricţionarea traficului pe Str. Gheorghe Brătianu, între str. Arh. Ion Mincu şi Str. Docenţilor, precum şi pe străzile adiacente către Bd. Aviatorilor;

– restricţionarea traficului pe Str. Uruguay, între Bd. Aviatorilor şi Şos. Kiseleff, precum şi pe străzile adiacente spre cele două bulevarde;

– restricţionarea traficului pe Str. Monetăriei şi pe Aleea Primo Nebiolo;

Reclama

– eliberarea parcării dispuse în rond Kiseleff.

• În ziua de 01.12.2023, în intervalul orar 05.00-13.00:

❖ interzicerea accesului pietonal, astfel:
– pe Şos. Kiseleff, între Str. Primo Nebiolo şi Piaţa Arcul de Triumf, cu excepţia invitaţilor; – pe Str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf;

Reclama

– pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcul de Triumf, pe trotuarul din partea dreaptă în sensul de mers spre Piaţa Arcul de Triumf, cu excepţia reprezentanţilor mass-media;

– în parcul Regele Mihai I între Aleea Michael Jackson (porţiunea cuprinsă între Piaţa Arcul de Triumf şi zona aleii de acces spre Muzeul Satului) – Aleea Grădina Japoneză – Aleea Aventura Parc şi Bd. Constantin Prezan;

❖ restricţionarea accesului pietonal, astfel:
– pe Şos. Kiseleff, între Piaţa Arcul de Triumf şi Str. Uruguay;

Reclama

– pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf;

– pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, (pe trotuarul din partea stânga pornind de la Piaţa Charles de Gaulle) de la Str. Mr. Gheorghe Şonţu până la Piaţa Arcul de Triumf.

• În ziua de 01.12.2023, în intervalul orar 19.00-22.00, se execută solemnitatea retragerii cu torţe pe prima bandă de circulaţie pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Reclama

Pentru buna desfăşurare a activităţii, se va restricţiona traficul astfel:
– între orele 18.00-19.30, pe Str. Constantin Mille;

– în intervalul orar 18.40-19.45, pentru 10 minute, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei, benzile I şi II, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional (între Str. Constantin Mille şi Bd. Regina Elisabeta);

Rute ocolitoare recomandate:
1. Şos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – str. Turda – Bd. I Mihalache – Piaţa Victoriei;

Reclama

2. Şos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Str. Turda – Podul Grant;

3. Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti – Ploieşti;

4. Şos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Reclama

Ceremonii în teatrele de operaţii / Survoluri cu aeronave militare
Ministerul Apărării anunţă că, vineri, 1 Decembrie, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz, iar în zona Arcului de Triumf din Bucureşti va fi amplasată o expoziţie de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

În garnizoanele în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţii Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Reclama

În cadrul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, sunt programate survoluri cu aeronave militare ale următoarele localităţi: Sinaia, Constanţa, Alba Iulia, Mediaş, Câmpia Turzii, Turda, Cluj-Napoca, Şimleu Silvaniei, Ungheni, Sighişoara, Zalău, Târgu Jiu, Feteşti, Slobozia, Călăraşi, Buzău, Bacău şi Iaşi.

Continua sa citesti

Timp liber

Cultură: Care a fost cea mai râvnită carte la Târgul Gaudeamus

Publicat cu

pe

„Mai mult ca trecutul”, de Ana Blandiana, carte apărută la editura Humanitas, a fost desemnată „cea mai râvnită carte a târgului”, la ediţia Gaudeamus Radio România cu numărul 30 care s-a încheiat duminică la Romexpo. Volume de Radu Paraschivescu, Mircea Geoană, Eric-Emmanuel Schmitt, Igor Bergler, Jon Fosse, Ian McEwan au fost printre cele mai cumpărate de cititori, conform news.ro.

Cele mai agreate edituri ale acestei ediţii au fost alese, tot prin votul publicului: pe locul I, Editura Humanitas, pe locul II Editura Litera, iar pe locul III Editura Polirom.

Premiul pentru traducere „Antoneta Ralian” i-a revenit Alexandrei Coliban pentru „Crossroads” de Jonathan Franzen, carte apărută în colecţia „Biblioteca Polirom”.

Reclama

Premiul pentru traducerea din limba română într-o limbă străină a fost câştigat de Şerban Foarţă, pentru volumul de poeme bilingv română/germană „Schlimmericks”.

Cele mai vândute titluri ale ediţiei
Grupul Art

Copii

Reclama

„Jurnalul unui puşti 18: Floare la ureche”, Jeff Kinney, Editura Arthur

„Ordinul Povestitorilor. Numărul 16”, Editura Arthur

„Cum să faci să NU citeşti, dar să te umpli de bani : Ghidul lui Charlie Joe Jackson #4”, Tommy Greenwald, Colecţia Black&White, Editura Arthur

Reclama

„Sonic the Hedgehog 1. Efecte secundare”, Adam Bryce Thomas, Evan Stanley, Jennifer Hernandez, Tracy Yardley, Colecţia miniGrafic, Editura Grafic

„Super Pisoi #1. Super Pisoi şi Clubul de Benzi Desenate”, Dav Pilkey, Colecţia miniGrafic, Editura Grafic

„Afacerea vieţii tale”, Fredrik Backman, Colecţia musai, Editura Art

Reclama

„Băiatul, cârtiţa, vulpoiul şi calul: povestea animată”, Charlie Mackesy, Editura Grafic

„Oameni anxioşi”, Fredrik Backman, Colecţia musai, Editura Art

„Batman. Anul unul”, Frank Miller, David Mazzucchelli, Richmond Lewis, Editura Grafic

Reclama

„Două loturi”, I.L. Caragiale, Valentin Ionescu, Editura Grafic

Humanitas

„Ce vrăji a mai făcut pisica mea”, Radu Paraschivescu (coord.)

Reclama

„De-a dacii şi romanii”, Dan Alexe

„Înapoi la argument”, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici

„Trei zile nemaipomenite”, Ioana Pârvulescu

Reclama

„Mai-mult-ca-trecutul”, Ana Blandiana (ex aequo)

Humanitas Fiction

„Provocarea Ierusalimului”, Eric-Emmanuel Schmitt

Reclama

„Librăreasa din Paris”, Kerri Maher

„Fii ca râul care curge”, Paulo Coelho

„Pasagerul”, Cormac McCarthy

Reclama

Întoarcerea acasă”, Kate Morton

Humanitas Junior

„Trei zile nemaipomenite”, Ioana Pârvulescu

Reclama

„Două furnici şi un elefant de la un capăt al Lumii la celălalt”, Augustin Cupşa

„Poveştile bufniţei. Elefantul care nu respecta nimic”, Eric-Emmanuel Schmitt

„Magia realităţii”, Richard Dawkins

Reclama

„Poveştile bufniţei. Insula Libertăţii”, Eric-Emmanuel Schmitt

Grupul Trei

Vizitatorii Târgului de Carte Gaudeamus au preferat la ediţia din acest an cărţile premiate, romanele-concept, cele mai noi apariţii din domeniul psihologiei, titluri dedicate stilului de viaţă şi analize istorice bine documentate. În topul general al celor mai vândute titluri în standurile editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing se află următoarele:

Reclama

„Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură 2023

„Demon Copperhead” de Barbara Kingsolver, laureată a Premiul Pulitzer pentru Literatură 2023

„Crimă la Oxford” de Ruth Ware, bestseller internaţional

Reclama

„Lup roşu, negru leopard” de Marlon James, finalist al National Book Award for Fiction in 2019

„Mijlocul vieţii. Între echilibru şi dezechilibru” de Silviu Dragomir

Fiction Connection & Crime

Reclama

„Demon Copperhead” de Barbara Kingsolver

„Crimă la Oxford” de Ruth Ware

„A opta viaţă” de Nino Haratischwili

Reclama

„Setea” de Jo Nesbø

„Fără plan de rezervă” de Andrew şi Lee Child

Anansi World Fiction

Reclama

„Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse

„Lup roşu, negru leopard” de Marlon James

„Puterea artei” de Simon Schama

Reclama

„Portretul căsătoriei” de Maggie O’Farrell

„2666” de Roberto Bolaño

Autori români

Reclama

„Teoria fricii” de Iulian Tănase

„Nu-i uşor să fugi de fericire” de Laura Frunză

„Centrul nu se mai susţine. Ceea ce ne desparte” de Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu

Reclama

„Agutoki. Impresii de călătorie în Papua Noua Guinee” de Carmen Strungaru

„Cât de aproape sunt ploile reci” de Bogdan Coşa, Premiul Observator Cultural pentru proză 2021

Psihologie

Reclama

„Mijlocul vieţii. Între echilibru şi dezechilibru” de Silviu Dragomir

„Emoţii în farfurie. Cum să faci pace cu tine şi cu farfuria ta” de Ancuţa-Coman Boldişteanu

„Cinci conflicte (necesare) în relaţia de cuplu şi de ce contează cine spală vasele” de Joanna Harrisson

Reclama

„Procrastinarea. Ce este, de ce nu face probleme şi cum o putem gestiona” de Fuschia M. Sirois

„Nebuni după pisicile noastre nebune” de Claude Beata

Istorie

Reclama

„În lumea subterană a Ierusalimului” de Andrew Lawler

„Războiul ruso-ucrainean. Întoarcerea istoriei” de Serhii Plokhy

„Ierusalim. Biografia unui oraş” de Simon Sebag Montefiore

Reclama

„O scurtă istorie a Angliei” de James Hawes

„Americanii liniştiţi” de Scott Anderson

Cărţi pentru copii

Reclama

„Calendarul Familiei 2024 Pettson & Findus” cu ilustraţiille lui Sven Nordqvist

„Seria de 4 cărţi De ce o fată are nevoie de o mamă/un tată, De ce un băiat are nevoie de o mamă/un tată” de Gregory E. Lang

„Surpriza de Crăciun pentru Findus” de Sven Nordqvist

Reclama

„Vacanţa de Crăciun a Moşului” de Mauri Kunnas

„Vin vikingii” de Mauri Kunnas

Polirom

Reclama

Autori străini

„Lecţii” de Ian McEwan

„Crossroads” de Jonathan Franzen

Reclama

„Oraşul victoriei” de Salman Rushdie

„Sira” de María Duenas

„Povestiri despre femei” de Ivo Andrić

Reclama

Autori români

„Putin împotriva occidentului. Războiul din Ucraina şi noua dezordine mondială” de Armand Goşu

„Chiajna din Casa Muşatinilor” de Simona Antonescu

Reclama

„Mai puţin decât dragostea” de Bogdan Creţu

„Stela” de Simona Goşu

„Linia Karman” de Andreea Răsuceanu

Reclama

Litera

„Bătălia pentru viitorul României”, de Mircea Geoană, o lectură despre rezilienţă, progres şi un optimism conectat la realitate se află în topul celor mai vândute cărţi Litera la Gaudeamus 2023. Topul este completat de noile volume semnate de Igor Bergler: „Cronicile nesăbuinţei”, parte din seria Charles Baker care a apărut la insistenţele în continuă creştere ale fanilor, şi „Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi”.

Cititorii au fost foarte interesaţi de cele mai noi apariţii editoriale de nonficţiune, „Istoria viitorului”, de Peter Turchin şi „Leadership”, semnată de Henry Kissinger, unul dintre diplomaţii legendari ai Americii.„

Reclama

„Bătălia pentru viitorul României”, de Mircea Geoană

„Cronicile nesăbuinţei. Adevăruri istorice în trilogia Charles Baker”, de Igor Bergler

„Fetele disparute”, de Claire Douglas

Reclama

„Nu mă poţi rani”, de David Goggins

„Impostorul”, de Zadie Smith

„Palatul de Cristal”, de Amitav Ghosh

Reclama

„Icebreaker”, de Hannah Grace

„Viaţa ca un râu”, de Shelley Read

„Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi”, de Igor Bergler

Reclama

„Istoria viitorului. Elite, contraelite şi calea spre dezintegrare politică”, de Peter Turchin

Colecţia clasici

„Impostorul”, de Zadie Smith

Reclama

„Palatul de Cristal”, de Amitav Ghosh

„O viaţă măruntă”, de Hanya Yanagihara

„Încredere”, de Hernan Diaz

Reclama

„Doctorul cel bun”, de Damon Galgut

Colecţia Folio

„Micul prieten”, de Donna Tartt

Reclama

„Viaţa ca un râu”, de Shelley Read

„Copacii”, de Percival Everett

„Apă proaspătă pentru flori”, de Valérie Perrin

Reclama

„Fotograful amintirilor pierdute”, de Sanaka Hiiragi

Autori români

„Bătălia pentru viitorul României”, de Mircea Geoană

Reclama

„Cronicile nesăbuinţei. Adevăruri istorice în trilogia Charles Baker”, de Igor Bergler

„Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi”, de Igor Bergler

„Păturica roz. Întemniţat în China comunistă”, de Marius Balo

Reclama

„Rătăciri deliberate”, de Doina Gecse-Borgovan

Curtea Veche Publishing

„Ţine-ţi copiii aproape” de Gordon Neufeld, Gabor Mate

Reclama

„Când corpul spune nu” de Gabor Mate

„Învaţă să înveţi” de Barbara Oakley, Alistair McConville şi Terrence J. Sejnowski

„Efectul Gaslight” de Dr. Robin Stern

Reclama

„Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning

Paralela 45

„Alexandru Andrieş. Fluture pe perdea”, antologie de Florin Hălălău

Reclama

„Istoria ilustrată a rockului” de Susana Monteagudo şi Luis Demano, traducere de Andreea Tudose

„Origine”, Saša Stanišić, traducere de Steliana Huhulescu

Evaluare Naţională Limba şi Literatura Română pentru clasa a VIII-a

Reclama

„Ernest şi Célestine” de Daniel Pennac, traducere de Octavian Soviany

Corint

„I love you, my Marie. Scrisorile lui Barbu Ştirbey către regina Maria”, editor: Cătălin Strat, Corint Books

Reclama

„Habsburgii. Ambiţia de a stăpâni lumea”, Martyn Rady, Corint Istorie

„Prinţul din Umbră” (primul volum al seriei Cronicile din Castellane), Cassandra Clare, Leda Bazaar

„Frăţia musulmană, 1928-2023. Un secol între moderare şi radicalizare”, Ovidiu Raeţchi, Corint Istorie Autori Români

Reclama

„Moaşa de la Auschwitz”, Anna Stuart, Leda Bazaar

Continua sa citesti

Timp liber

Premieră: Muzeul Antipa propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă 

Publicat cu

pe

Din noiembrie 2023, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă și distractivă cu aplicația de realitate augmentată „Touch My Hair”, parte a proiectului cultural „Atinge-mă, Umbră”, informează Rador Radio România.

Proiectul cultural „Atinge-mă, Umbră” are ca scop redefinirea modului în care publicul se poate comporta în muzeu în relație cu obiectele de patrimoniu expuse. Majoritatea publicului dorește să atingă obiectele cu care interacționează, lucru firesc dacă ne gândim la nevoia de învățare prin atingere. În ceea ce privește obiectele de patrimoniu, acestea trebuie protejate, iar contactul cu ele este explicit interzis.

Muzeul Antipa pune la dispoziția vizitatorilor obiecte de decor muzeal (replici din material textil ale unor obiecte reale din muzeu) care pot fi atinse fără restricții, numite „Umbre”, și o modalitate suplimentară de interacțiune cu acestea prin intermediul realității augmentate.

Reclama

Folosirea „Umbrelor” în spațiul expozițional, precum și folosirea AR pentru a imortaliza interacțiunea publicului cu acestea, reprezintă soluții inovatoare de promovare și protejare a patrimoniului Muzeului Antipa.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 63 ore in urma

Primăria lui Ciucu, zeci de contracte încheiate direct cu o anumita firma în timp record

Ghinioanele la Primaria Sector 6, condusa de liberalul Ciprian Ciucu, se tin lant dupa ce un denunt al USR, care...

Imobiliare3 ore in urma

Acuzații de corupție în Primăria Capitalei: ”Hoția imobiliară din Parcului Herăstrău era vizibilă pentru toți”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că a moștenit de la PNL și PSD ”doar jaf și hoție instituționalizată”, atunci...

Sectorul 57 ore in urma

Bucureștiul, tot mai periculos: Copil de 12 amenințat cu cuțitul lângă o școală din Sectorul 5

Un copil de 12 ani susține că a fost amenințat cu cuțitul de o persoană, care i-a cerut banii pe care îi...

Timp liber7 ore in urma

Programul complet al evenimentelor de Ziua Națională și Parada Militară. Plus restricțiile de circulație

Ministerul Apărării organizează, marţi, repetiţii pentru Parada Militară Naţională din 1 Decembrie, de la Bucureşti care vor vor participa peste 1.500 de...

Transport7 ore in urma

Umbrarescu a terminat un lot din autostrada de centura a Bucurestiului cu 7 luni mai devreme. Maine e inaugurarea

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord ar urma să fie deschis miercuri ora 14 00 sau 15 00, potrivit surselor...

Politicao zi in urma

Revelația lui Nicușor Dan: ”Ce este PSD? Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră PSD „un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie” şi...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: