Acasă Bani DNA-ul pune mana pe unul dintre cei mai cunoscuti avocati ai Bucurestiului!...

DNA-ul pune mana pe unul dintre cei mai cunoscuti avocati ai Bucurestiului! Grave acuzatii de MITA!

527

Procurorii DNA au început urmărirea penală și luarea măsurii controlului judiciar pe numele avocatului Ion Predonu, fost candidat la funcția de decan al Baroului București, fost candidat al Partidului Dreptății Sociale la alegerile europarlamentare din 2014.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05.07.2016, a inculpatului PREDONU ION, avocat în cadrul Baroului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 
La data de 01 iulie 2016, inculpatul Predonu Ion, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la două persoane (denunțători în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra administratorului și președintelui unei asociații de proprietari.
În schimbul banilor respectivi, inculpatul a promis că îi va determina pe aceștia să elibereze o adeverință care să ateste împrejurarea că unul dintre denunțători nu înregistrează debite către asociația respectivă de proprietari.
Acțiunile de pretindere au fost reluate de inculpatul Predonu Ion la data de 05 iulie 2016, când a primit de la unul dintre denunțători suma de 1.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Predonu Ion trebuie să respecte următoarele obligații: 
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului Predonu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

<