Alianta USR PLUS Sector 5 a anuntat luni seara ca a inaintat Directiei Nationale Anticoruptie un denunt pentru inceperea urmaririi penale impotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, delapidare si angajare, ordonantare si efectuare de plati peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli, prin bugetul pe anul 2019 al Centrului Cultural si de Tineret „Stefan Iordache” (si nu numai).

<

„4 milioane de lei s-au scurs din bugetul sectorului nostru in buzunarele unor firme ‘prietene’, prin ‘metode’ menite sa eludeze legea achizitiilor publice”, a explicat USR PLUS.

„In mod repetat, achizitiile publice au fost fragmentate in contracte mai mici, astfel incat sa se incadreze in plafoanele impuse de lege. Numai prin fragmentarea achizitiilor, acestea ajung sa respecte plafoanele prevazute de lege.

Impreuna, pentru ca se refera la acelasi tip de servicii („Servicii de publicitate” si „Materiale publicitare”), acelasi tip de produse („Tricouri”, „Tricouri polo”, „Tricouri”) sau la servicii vadit complementare („Sistem de sonorizare”, „Inchiriere generator electric”, „Inchiriere echipamente de sonorizare”, „Servicii de fotografie”, „Diverse articole decorative”, „Generator” – toate pentru acelasi eveniment). NU se mai incadreaza in limita legala impusa achizitiilor publice.

Totodata, achizitiile in cauza s-au derulat toate in aceeasi zi sau la numai cateva zile distanta, pentru acelasi eveniment.

La rascrucea „destinelor” acestor achizitii „fericite” stau trei persoane care impart – nu intamplator – administrarea celor 3 firme carora li s-au acordat contractele: Deasign Print SRL, Media Publisher SRL si Prodomo Properties SRL.

Mai mult, unul dintre administratori – Andreea Lepa (Deasign Print SRL), a fost chiar angajata la grupul Parlamentar PSD in 2013”, se arata in plangerea penala.

Transparenta face diferenta