Preţul chiriilor a crescut în ultima perioadă cu 1,5%, iar proprietarii anticipează că cei care doresc să-şi cumpere acum o locuinţă vor obţine mult mai greu un credit, ca urmare a deciziei băncilor de a mări avansul la credite imediat după intrarea în vigoare a legii dării în plată.

<
„Cererile de cumpărare au scăzut cu 10%-15% şi acum se estimează o creştere a sectorului închi­rierilor“, a spus Marian Teleleu, broker al Re/Max, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
„Cei care au posibilitatea să cumpere o locuinţă pun presiune pe vânzător ca să scadă preţul pentru că ştiu că sunt în avantaj. Are loc o aşezare a preţurilor, o stabilizare.“
În ceea ce priveşte zona de nord a Bucureştiului, preţul unui apartament ajunge la peste 2.200 de euro mp, însă tranzacţia se închide la 1.950 euro mp. „Sunt cereri pentru apartamentele construite după anul 2000, avem senzaţia că există foarte multe oferte, dar de fapt aceeaşi locuinţă apare pe site-urile mai multor jucători din piaţă, agenţi şi practicieni care postează acelaşi anunţ, dar pe diverse portaluri.“ În zona de sud a Bucureştiului, pragul este de 1.000 de euro mp, iar anumiţi dezvoltatori şi constructori oferă posibilităţi de achiziţie cu 870-900 de euro mp.
Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar