Intra in contact cu noi

Sectorul 5

Bugetul primariei Sectorului 5: Nicio speranță pentru parcuri, parcări sau alte proiecte

Publicat cu

pe

Cristian Olteanu, presedintele PNL Sector 5: Dupa trei ani lipsiți de orice rezultat, cât de mic, al administrației păstorite de primarul #ZERO, un nou episod halucinant s-a petrecut în ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 5, desfășurată ieri, 4 aprilie.
In obișnuitul și totalul dispreț față de lege și locuitorii Sectorului 5, cu care ne-a obișnuit acest edil închipuit, în plenul Consiliului Local s-a „dezbătut” Bugetul de Venituri si Cheltuieli. Ghilimelele se impun tocmai pentru că nu a existat nicio dezbatere reală, problemele de transparență, legalitate sau viziune fiind complet ignorate de primarul „care nu este” (prezent niciodată la ședințe).
Ca de obicei, forma completă a BVC-ului nu a fost pusă la dispoziția consilierilor, aceștia neputându-se exprima asupra unui document necunoscut.
Despre interesul legitim al contribuabililor din Sectorul 5 nici nu mai poate fi vorba!
Totuși, este incredibil „optimismul” acestui accident al administrației locale din România, dacă ne raportăm la un buget bazat pe o creștere a veniturilor de 50% față de anul 2018. De unde or veni acele uriașe încasări, diferența de la 900 de milioane de lei planificate pe 2018, la 1,3 miliarde visate pe 2019?
Din păcate, peste jumătate din veniturile previzionate (și probabil 70% din ce se va realiza în mod real ca încasări) vor fi cheltuieli administrative și de personal pentru o structură supradimensionată de pile, rubedenii și obligații de partid.
Am mai reținut, însă, din rezumatul prezentat, că 8 milioane de euro „toacă” Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” pentru acțiunile de imagine ale pseudo-primarului, aşa cum a făcut inclusiv în anul precedent.
Locuitorii sunt în continuare amăgiți cu anveloparea termică a peste 100 de blocuri, deși în 3 ani de mandat nu s-a montat o schelă, iar licitația a fost câștigată, conform presei, de o firmă de apartament specializată în videochat. Probabil activitatea artistică specifică necesita mult confort termic, de aici și expertiza în anvelopări a SRL-ului ales câștigător de eternul absent de la ședințele Consiliului Local.
Așadar, nicio speranță pentru parcuri, parcări sau alte proiecte din fișa de post a impostorului.
Salutăm, totuși, că măcar în această ședință nu s-au regăsit pe ordinea de zi „investițiile” cu parfum de escrocherie imobiliară, devenite obsesia primarului #ZERO.

Sectorul 5

Controale la un local din sectorul 5 care impartea bratari de intrare nefiscalizate. Politistii au gasit si droguri

Publicat cu

pe

Poliţiştii bucureşteni au confiscat suma de 2.580 de lei în urma unui control într-un local din Sectorul 5 unde accesul la un eveniment se realiza pe baza vânzării unor brăţări de acces care nu erau fiscalizate, iar nouă persoane care aveau asupra lor mai multe substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost conduse la sediul Secţiei 18 Poliţie în vederea lămuririi situaţiei.

Verificările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 5, poliţişti din cadrul Secţiilor 18 şi 19 – Biroul Ordine Publică, Serviciul Poliţia Canină, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală – Sector 5, alături de comisari din cadrul OPC Sector 5.

Potrivit unui comunicat remisde DGPMB, la momentul controlului comun, în locaţie se desfăşura un eveniment, fiind identificate şi legitimate aproximativ 50 de persoane.

Reclama

„Accesul la eveniment se realiza pe baza vânzării unor brăţări de acces, acestea nefiind fiscalizate, ocazie cu care a fost ridicată în vederea confiscării suma de 2.580 de lei şi 20 de euro, sume de bani care ar fi provenit din comercializarea brăţărilor de acces. În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă. Totodată, în casieria unităţii a fost identificată suma de 684 de lei, care nu a putut fi justificată, sumă care ar fi provenit din vânzarea băuturilor, context în care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10.000 de lei. În urma verificărilor efectuate, comisarii OPC Sector 5 au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.000 de lei, iar poliţiştii locali au aplicat o sancţiune în valoare de 5.000 de lei, urmând a fi efectuate şi verificări suplimentare pe linia respectării prevederilor legale de către inspectori din cadrul ISU BIF”, se precizează în comunicat.

În cadrul acţiunii a fost identificată şi o persoană care figura ca fiind urmărită naţional şi internaţional, verificările urmând să fie continuate de Secţia 19 pentru lămurirea situaţiei şi dispunerea măsurilor legale.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 5

Politia este în alertă în Sectorul 5: Director din primărie luat la bataie în piață, ziua in amiaza mare

Publicat cu

pe

Directorul executiv de la Direcția de Ordine Publică și Circulație pe Drumurile Publice, Stana Cornel, a fost bătut de un bărbat agresiv, în Piața Rahova. Bărbatul amenința cetățenii cu un cuțit, iar când directorul a intervenit, acesta a tăbărât cu pumnii și picioarele pe el. Acum, Stana Cornel este în spital, acolo unde va avea nevoie de 10-14 zile de spitalizare. În urma incidentului, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a decis să scoată toți polițiștii locali pe străzi pentru a preveni infracțiunile din sector.

”POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 5 A DEMARAT AMPLE ACȚIUNI PENTRU RESTABILIREA ORDINII PUBLICE – SIGURANȚA CETĂȚEANULUI, PRIORITATE PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 5.

Având în vedere incidentele petrecute în ultimele zile în Sectorul 5, primarul Cristian Popescu Piedone a solicitat Poliției Locale mărirea efectivelor din teren, care să efectueze ample acțiuni pentru a restabili ordinea publică din sector!

Reclama

“Sectorul 5 nu mai este sat fără câini, cum a fost în ultimul an! Am demarat ample acțiuni pe raza sectorului, pentru a ne asigura că cetățenii sunt în siguranță! Vom face și controale în trafic, alături de Poliția Națională, atât ziua, dar și în cursul nopții! Ne vom asigura că șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise sunt sancționați pe măsura! Trebuie să restabilim ordinea publică în Sectorul 5! Cei care încalcă legea, vor fi pedepsiți! Voi merge și eu pe teren zi și noapte, pentru că așa nu se mai poate! Toți cei care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Sectorul 5 trebuie să respecte legea și reguli de bun simț! Cine nu se conformează este liber să-și facă viză de flotant în alt sector sau în afara Bucureștiului!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În cursul zilei de vineri, 7 iunie 2023, în jurul orelor 10.30, în incinta Pieței Rahova, a avut loc un conflict fizic în care a fost implicat domnul Stana Cornel – Director Executiv Direcția de Ordine Publică și Circulație pe Drumurile Publice.

Mai exact, la ora sus amintită, Stana Cornel a fost informat verbal de către o parte din comercianți că în incinta pieței, în zona magazinului Economat, se află o persoană de sex masculin, în vârstă de circa 40 de ani, care are în posesie un cuțit cu lama de circa 17-18 cm. Colegul nostru s-a deplasat în zona indicata, a somat persoana în cauza, dar acesta a răspuns cu amenințări cu cuțitul și implicit cu loviri repetate cu pumnii și picioarele, provocându-i domnului Stana contuzii în zona capului și picioarelor, care necesită 10-14 zile de îngrijiri medicale.”, arată Primăria Sectorului 5.

Reclama

După aplicarea loviturilor, cu ajutorul colegilor de la Serviciul Ordine Publică și Operațiuni Rapide, persoana recalcitrantă a fost încătușată și predată la fața locului Secției 19 de Poliție, urmare a apelării numărului unic de urgență 112.

De asemenea, Echipajul de la Serviciul Operațiuni Rapide a surprins sâmbătă, 8 iulie, în jurul orelor 18:00, două persoane care sustrăgeau poliester de la un bloc din Șos. Sălaj – intersecție cu str. Telița, aflat în reabilitare.

Persoanele au fost predate pe bază de Proces verbal la Secția 19, pentru continuarea cercetărilor.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 5

Prima declarație a lui Piedone după ce a revenit în fotoliul de primar: ”În Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică”

Publicat cu

pe

Cristian Popescu Piedone și-a reînceput marți, oficial, activitatea de primar al Sectorului 5 al Capitalei, acesta spunând că de acum în administrația de sector nu se va mai face politică, ci doar „politica cetățeanului”, conform Mediafax.

„Nu am stat degeaba zilele acestea, binențeles că nu m-am abținut și am trecut prin sector. Vom ține foarte mult legătura, ușile noastre sunt deschise pentru toată lumea”, spune marți Cristian Popescu Piedone.

El afirmă că în Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică.

„Decât politica cetățeanului. Noi lucrăm pentru cetățeni și pentru români. Iar formațiunile politice care probabil astăzi s-au deranjat și mai în trecut, de răul sau bucuria altuia, doar ce am venit și nu au realizat nimic. Mă apuc de muncă, chiar de astăzi”, încheie Popescu Piedone.

De asemenea, edilul spune că își va delega parte din atribuții viceprimarilor.

„Ca atribuții cred că îmi voi păstra doar casa de căsătorii, să căsătoresc mulți tineri, să mă încarc cu energiaq lor, că am nevoie, și curățenia. Restul voi delega toate competențele mele c ătre minunații, bravii mei viceprimari, să simtă și ei responsabilitatea semnăturii. Eu îi vor coordona. Acolo unde vor deraia, voi interveni eu. Nu se va semna nimic dacă keu nu voi ști. Sunt primar, sunt ales și vreau să demonstrez oamenilor că nu i-am dezamăgit”, precizează Popescu Piedone.

Continua sa citesti
Reclama
Bani6 zile in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 62 săptămâni in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 62 săptămâni in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 22 săptămâni in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transport2 săptămâni in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: