Intra in contact cu noi

Sectorul 5

Procurorii DNA au incoltit-o pe Mihaela Neagu, ”regina” contractelor cu bani publici in Bucuresti

Publicat cu

pe

Fosta sefa a clubului sportiv Olimpia Bucuresti, Mihaela Neagu, este considerata ”regina” contractelor cu bani publici in Bucuresti. Numele ei apare in mai multe dosare DNA, fiind cercetata pentru o serie intreaga de fapte de coruptie, inclusiv pentru ca din postura de administrator la Olimpia si-a inchiriat la pret de nimic toate salile catre propria firma. Ascensiunea Mihaelei Neagu in contractele cu bani publici este evidenta mai ales dupa ce a devenit apropiata deputatului PDL Alin Trasculescu, condamnat in martie 2016 pentru fapte de coruptie la trei ani de inchisoare. Procurorii au descins din nou pe urmele Mihaelei Neagu la Sectorul 5 unde a organizat, prin firma Libro Events un spectacol de 800 de mii de euro cu care a speriat din nou Bucurestiul.
In 2009 in calitate de director la CS Olimpia Bucuresti, Mihaela Neagu este denuntata public de primul ministru de la acea vreme Victor Ponta. Investigatia este relatata si in Gazeta Sporturilor care arata cum din pozitia de sef Mihaela Neagu si-a trecut toate hotelurile in administrarea propriei firme AMMA General Store. „Externalizarea serviciilor alimentare si cele de cazare” au fost determinate, cum a declarat directoarea in 2010, de restructurarea de personal pe care a fost nevoita sa o faca. Asa a ajuns clubul bucurestean sa plateasca acum pentru cazarea si mincarea propriilor sportivi, dar nici sa nu mai beneficieze de veniturile proprii realizate cu cele doua obiective.
Gazeta Sporturilor a dezvaluit in anchetele publicate in ultimii ani ca AMMA General Store s-a infiintat in decembrie 2009, cu doi actionari. Fara nici un angajat, in citeva luni a inchiriat rapid restaurantul si hotelul CS Olimpia Bucuresti, aflat in administrarea ANST. Contractul dintre baza sportiva si AMMA este pe 15 ani, chiriasul platind utilitatile si o suma de 4.000 de euro pe luna. In schimb, clubul „i-a cerut” firmei sa-i asigure zilnic, pentru sportivi, 80% din locurile de la mese si din spatiile de cazare.
Dezvoltarea…
In orice tara civilizata in care sute de mii de oameni ies in strada pentru a proteja procurorii de politicieni, procurorii ar fi trebuit sa se preocupe de cheltuirea banilor publici. Nu este cazul si cand vine vorba despre zecile de milioane care ajung din achizitii pe mana Mihaelei Neagu, care in loc sa raspunda pentru jaful de la CS Olimpia pozeaza in om de afaceri care se infiltreaza in toate institutiile statului prin serviciile pe care le presteaza.
Si uite asa peste noapte AMMA General Store isi schimba denumirea in LIBRO Events iar compania incepe sa praduiasca banii publici participand la procedurile de achizitii de la stat. Nu tine nimeni cont ca serviciile sunt subevaluate, iar firma nu are capacitate de a derula toate contractele de achizitii asa ca in numai cativa ani in conturile firmelor Mihaelei Neagu ajung zeci de milioane.
In zilele noastre…
Prinsa in scandaluri peste scandaluri, cu zgomot de catuse in minte si cu procurorii pe urmele ei Mihaela Neagu a preluat prin firmele pe care le administreaza LIBRO Events si Best Achzitii zeci de contracte cu institutii de rasunet din Romania. Intrebarea fireasca este ce se va intampla cu toate aceste contracte cand “regina licitatiilor” va fi condamnata? Potrivit SICAP in noua ani firma Mihaelei Neagu a strans 491 de contracte de achizitii castigate. Dupa ce a intrat in malaxorul procurorilor iar informatiile au ajuns si la urechile institutiilor care contracteaza serviciile Mihaela Neagu s-a reinventat in spatele firmei Best Achizitii, al carei administrator figureaza, desi actionar unic este Alexandru Vlad Mihai Cristescu.
Legaturi primejdioase
Dar cine este cu adevarat Mihaela Neagu si cine se ascunde in spatele comportamentului de afaceri infractional si agresiv. La CS Olimpia Bucuresti a ajuns pe filiera PDL in vremea in care ministru la Tineret si Sport era Monica Iacob Ridzi. In partid a avut sustinere permanenta, iar la autoritatile contractante decidentii stiu ca cel care o pastoreste din umbra este fostul deputat PDL Alin Trasculescu, condamnat in martie 2016 pentru fapte de coruptie la trei ani de inchisoare.
S-a “cuplat” cu turcii Gabrielei Firea
Mai nou jurnalistii de investigatii de la curentul.ro au descoperti ca firma Mihaelei Neagu este consultantul firmei turcesti Otokar, firma care a convins-o pe Gabriela Firea ca are cea mai buna oferta pentru autobuzele din Bucuresti. Potrivit jurnalistilor Best Achizitii a asigurat consultanta firmei OTOKAR pentru pregatirea ofertei in cadrul licitatiei desfasurate de Primaria Capitalei pentru achizitia celor 400 de autobuze castigata de firma turceasca. Best Achizitii SRL, padministrata de Mihaela Elena Neagu, a devenit foarte apropiata de familia Firea – Pandele. Mihaela Neagu este abonata la incredintari directe de la institutiile coordonate de Firea si Pandele, pe firma sa sau pe cea a fiului sau a celui despre care presa de specialitate sustine ca e iubitul sau. Urmeaza…
Foto: Tolo.ro

Sectorul 5

Premiera in Sectorul 5. Viceprimarul Oleg Burlacu: Facem din Piața Ferentari un loc doar pentru producătorii locali

Publicat cu

pe

Oleg Burlacu, viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București, a anunțat inițiativa sa de a transforma Piața Ferentari într-un loc special pentru producătorii locali. Liberalul precizează că proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” este gândit pentru locuitorii Sectorului 5, dar și pentru a veni în sprijinul producătorilor locali.

„Îmi doresc ca oamenii să meargă liniștiți la piață și să cumpere la prețul corect legume și fructe locale, cultivate și îngrijite la noi în țară, nu aduse de pe mări și țări.

De aceea, am inițiat proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” gândit pentru binele locuitorii din Sectorul 5, dar și pentru sprijinirea agricultorilor români”, transmite Oleg Burlacu.

Reclama

„Indiferent că vorbim despre producătorii de legume, de fructe, de lactate sau mezeluri, lipsa pieței de desfacere sau vânzarea către intermediari la prețuri mici îi afectează pe toți. Cu pași mici și siguri îi vom putea ajuta. De asemenea, locuitorii Sectorului 5 vor avea acces la produse sănătoase, la prețuri de producător.

Pentru aceste motive, ne-am bucura ca această inițiativă să inspire și alte administrații locale, iar numărul piețelor destinate exclusiv producătorilor autohtoni să fie în creștere”, adaugă viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București.

„Printre facilitățile de care se vor bucura producătorii putem enumera: Reducerea la jumătate a taxei de închiriere pe o perioada de 6 luni de la data semnării contractului; Posibilitatea de a vinde în condiții de maximă igienă și siguranță; Scutirea de la plata utilităților”, precizează liberalul.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 5

Revolutie in Sectorul 5: Minim 30.000 de lei amenda pentru cine arunca gunoaie pe domeniul public

Publicat cu

pe

Măsuri dure în Sectorul 5 pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public. Amenda minimă va fi de 30.000 de lei.

Creșterea puternică a amenzilor pentru a stopa obiceiul de a arunca pe domeniul public orice nu ai nevoie de lângă casă sau de la construcțiile care se fac în sector a fost anunțata de Rareș Hopincă, city-managerul Sectorului 5.

”Cine mai aruncă gunoiul pe domeniul public, în Sectorul 5, va primi, incepand din aceasta luna, un premiu special! O amenda minima de 30.000(!) de lei, pentru persoanele fizice si 50.000 de lei pentru persoanele juridice, conform OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.
In ultimele 2 saptamani, ca urmare a monitorizarii camerelor video ale dispeceratului Politiei Locale Sector 5, au fost identificate 10 persoane care au aruncat diferite deseuri, menajere si rezultate din constructii, pe domeniul public al Sectorului 5.

Reclama

De fiecare data, a fost trimis un echipaj al Politiei Locale, care a identificat si sanctionat contraventional fiecare persoana cu cate 3.000 de lei in baza HCGMB 120/2010. De asemenea, persoanele identificate au fost obligate sa elibereze domeniul public de deseuri si sa incheie un contract de salubrizare in conditiile legii.

Am dispus Politiei Locale sa inceapa aplicarea prevederile OUG 92/2021 privind regimul deseurilor care prevede amenzi mult mai mari pentru astfel de fapte, precum si sanctiuni complementare cum ar confiscarea vehiculelor, bunurilor si mijloacelor folosite la savarsirea contraventiei pentru aruncarea deseurilor in spatii neautorizate.

Atentie, amenzile vor fi intre 30.000 si 45.000 de lei pentru persoanele fizice intre 50.000 si 70.000 de lei pentru persoanele juridice!
Evitati amenzile si nu aruncati deseuri pe domeniul public! Incheiati un contract de salubrizare cu singura companie autorizata sa presteze acest serviciu in Sectorul 5 – Salubritate Sector 5 SA. Pentru detalii si contracte, apelati numarul de telefon 031.9450.

Reclama

De asemenea, va rog sa apelati Politia Locala, la 031.9451, de fiecare data cand observati ca se arunca deseuri in zone neautorizate!”, a anunțat el pe pagina sa de socializare.

Continua sa citesti

Sectorul 5

Curtea de Apel București obliga Guvernul să organizeze alegeri în Sectorul 5

Publicat cu

pe

Guvernul României a pierdut procesul intentat de USR-istul Alexandru Dimitriu și este obligat de Curtea de Apel București să organizeze alegeri la Sectorul 5. Hotărârea nu este însă definitivă, Guvernul având posibilitatea să facă recurs la ÎCCJ.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes, invocată de pârâţi, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâţii Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul României, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea. Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti. Obligă pârâţii Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne să formuleze propuneri către Guvernul României pentru stabilirea datei alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti. Respinge cererea, în rest, ca neîntemeiată. Obligă pârâţii, în solidar, să plătească reclamantului suma de 40 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată – taxă judiciară de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal, în rest. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 01.03.2023.
În procesul prin care Alexandru Dimitriu solicita instanței să oblige Guvernul să organizeze alegeri pentru Primăria Sectorului 5 conform legii, proces pornit în luna septembrie, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză candidatului USR.

Instanța a motivat că au fost încălcate prevederile art. 160 alin. (11) Cod administrativ, care impun organizarea alegerilor în 90 de zile de la momentul vacantării postului de Primar al Sectorului 5. Funcția este vacantă din mai 2022, când primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare în dosarul Colectiv.

Reclama

„Instanța confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă și Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile si Constitutia României și să nu mai blocheze dreptul cetățenilor Sectorului 5 de a-și alege primarul”, a declarat Alexandru Dimitriu, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti15 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti5 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: