Zeci de perchezitii in Bucuresti! Mascatii vizeaza afacerile creatoarei de moda Adina Buzatu!

0
523
Joi dimineaţă, polițiștii efectuează 34 de percheziții în București, Prahova, Iași, Suceava și Ilfov la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice. Vor fi aduse la audieri  27 de  persoane. Potrivit unor surse judiciare, vizată este şi o firmă a creatoarei de modă Adina Buzatu.
La data de 29 septembrie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 34 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Prahova, Iași, Suceava și Ilfov.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.
În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedusă în mod ilegal.
De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.
Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.
Totodată, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, al polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Iași, Suceava și Ilfov, la acțiune participând 100 de polițiști.
La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.