Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dezvaluit sambata, la Digi24, ca sunt politisti locali care castiga chiar si 9.000 de lei. El are de gand sa schimbe denumirea politiei locale pentru a nu se mai crea confuzii.

<

Ministrul a spus ca „este o discutie foarte veche” cu privire la Politia nationala si cea locala: „De la confuzia nominala sau inscriptionarea autovehiculelor, ar trebui clar o delimitare”.

Marcel Vela a adaugat ca cele doua institutii vor fi redenumite in urma unor analize.

„In mod esential ar trebui facuta o analiza cu privire la competente, dincolo de uniforma sau inscriptionare, competentele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt in contradictie. In alta ordine de idei, Politia locala are un avantaj care nu este comparativ cu Politia nationala. Politistii locali sunt in subordinea primariilor, s-au marit salariile la primarii si in mod automat functionarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un politist local care protejeaza ordinea publica intr-un parc din Timisoara are 8-9.000 de lei, iar un politist din MAI care isi risca viata sa prinda un criminal are la jumatate din salariul politistului local”, a spus ministrul, la Digi24.

„Trebuie evaluat in mod corect si cinstit, cu toata lumea la masa”, a subliniat Marcel Vela.