Acasă Bucuresti VIDEO – Un colonel din Armata Romana explica misterele buncarului antiatomic de...

VIDEO – Un colonel din Armata Romana explica misterele buncarului antiatomic de sub Casa Poporului!

1194
Un buncăr antiatomic complet dotat este pregătit pentru adăpostirea guvernului și a președinției, a declarat pentru DCNews colonelul Mihai Bartoș, comandantul dispozitivului militar care a participat la construcția Casei Poporului. 
Adăpostul era finalizat încă din 1990, a menționat colonelul Bartoș. Este dotat complet, de la tacâmuri și lenjerie de pat, până la un grup electrogen care îi asigură autonomia în caz de catastrofă.
Din momentul în care a fost finalizat și până în prezent, buncărul a fost menținut funcțional, pregătit să adăpostească întregul guvern și președintele. Sunt asigurate permanent rezerve de hrană și combustibil, astfel încât toate facilitățile (bucătărie, baie) să poată funcționa fără legătură cu exteriorul.
Punctele de comandă din Capitală 
Colonelul Bartoș a confirmat pentru DCNews ipoteza că în subteranele Bucureștiului a fost construită o rețea de comunicații între punctele de comandă. „Adăpostul de sub Palatul parlamentului este conectat la diferite puncte de comandă din București, a spus col. Bartoș.
casa_poporului_1
Construcția buncărului a întârziat deschiderea șantierului la Casa Poporului cu un an, susține Mihai Bartoș. Întâi a fost săpat tunelul pentru adăpost, la 22 de metri sub fundația Palatului Parlamentului. Apoi s-au turnat ziduri de beton groase de un metru și jumătate, a fost realizat adăpostul și pe urmă a astupată toată lucrarea cu pământ, până la nivelul fundației. Soții Ceaușescu au pus piatra de temelie a Casei Poporului la 22 de metri deasupra adăpostului antiatomic, în 1984.
<