Acasă Bucuresti Inca o DEZAMAGIRE pentru bucurestenii din Sectorul 3! Primarul Negoita DA VINA...

Inca o DEZAMAGIRE pentru bucurestenii din Sectorul 3! Primarul Negoita DA VINA pe consilieri!

478

62 de blocuri din Bucureşti ar puta să nu mai fie reabilitate termic, potrivit primarului sectorului 3, Robert Negoiță. El a anunțat că în şedinţa de Consiliu Local mai mulţi consilieri locali s-au abţinut să voteze proiectele privind anveloparea imobilelor.

„După ce am aşteptat cu sufletul la gură, aproape un an, redeschiderea liniilor de finanţare, pentru a putea aplica din nou pentru bani europeni destinaţi reabilitării termice, în cea mai recentă şedinţă (de luni, 18 iulie 2016), 8 consilieri locali, toţi din aceeaşi formaţiune politică (n.r. – consilierii locali ai USB), s-au abţinut să voteze punctele prin care ceream Consiliului Local încuviinţarea de a depune la minister cererile de finanţare pentru anveloparea a 62 de blocuri. Practic, în numărarea voturilor, o abţinere înseamnă un vot împotrivă! Consider că gestul acestor consilieri care, dacă ar fi fost ceva mai mulţi, ar fi putut să blocheze anveloparea blocurilor din Sectorul 3, constituie un precedent periculos. Reabilitarea termică în Sectorul 3 este un proiect prin care împreună – Comisie Europeană, autorități locale și asociații de proprietari -, cu multă muncă, am reușit să anvelopăm termic sute de blocuri, după ce am atras pentru sectorul nostru 85% din banii pentru reabilitare puși la dispoziție de Uniunea Europeană pentru toată România. Un proiect care, cu excepţii remediabile, s-a dovedit a fi un succes în Sectorul 3, ar fi putut fi anulat din cauza unui vot politic, fără argumente administrative concrete. Domnilor, administraţia locală nu are culoare politică! Să ne abţinem de la vot, să criticăm proiecte doar din dorinţa de a fi împotriva „sistemului”, nu înseamnă că avem vreo contribuţie la dezvoltarea Sectorului 3! Nu înseamnă decât un stop pus „mai bine”-lui pe care îl aşteptăm fiecare dintre noi…”, a scris pe Facebook, după şedinţa de Consiliu Local, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Conform ultimelor date disponibile pe site-ul Primăriei Sectorului 3, din 2012 până în prezent, în acest sector au fost reabilitate 619 blocuri, adică peste 45.000 de apartamente.

<