Sectorul 3
Cum te inscrii in RABLA LOCAL Sector 3?
De luni, 9 octombrie, persoanele fizice din Sectorul 3, care s-au înscris în prealabil pe site-ul Administrației Fondului de Mediu (AFM) pentru programul „Rabla local”, se pot adresa exclusiv online Primăriei Sectorului 3, accesând site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.
Primăria Sectorului 3 îi informează pe cetățeni că doar după semnarea contractului de finanțare, persoana fizică va putea casa și radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și să beneficieze de stimulentul pentru casare de 3000 de lei.
Beneficiarul stimulentului se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea acestuia.
Depunerea dosarelor/completarea acestora se va face online, cu respectarea următorilor pași:
PASUL 1
Cererea și documentele aferente vor fi încărcate pe site-ul www.primarie3.ro, la secțiunea „Rabla local”.
Cum trebuie să arate actele
Documentele transmise electronic se acceptă numai în format pdf, lizibil.
Ce acte trebuie să depui
Cerere de participare la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”;
Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;
Cartea de identitate a vehiculului, în copie conformă cu originalul;
Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;
Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat, emis de ANAF Sector 3 al Municipiului București;
Certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local;
Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;
Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul, dacă este cazul;
Extras de cont.
PASUL 2
După ce reprezentanții Primăriei Sectorului 3 aprobă dosarul, veți fi contactat de către aceștia pentru a vă prezenta în termen de cinci zile lucrătoare la sediul din șos. Mihai Bravu nr. 428, pentru a încheia contractul de finanțare cu instituția.
Fără contract de finanțare semnat, nu puteți merge către un centru autorizat de casare.
PASUL 3
După semnarea contractului de finanțare cu Primăria Sectorului 3, veți transmite în termen de maximum 30 de zile o serie de documente pe site-ul Primăriei, la secțiunea „Rabla Local – Depunere documente casare”:
adeverința de dezmembrare de la un colector autorizat, având mențiunea că autovehiculul conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație;
certificatul de radiere din circulație;
dovada scoaterii din evidenţa fiscală.
PASUL 4
Stimulentul de casare de 3.000 de lei va fi virat în cont în termen de 30 zile de la depunerea adeverinței de dezmembrare, a certificatului de radiere şi a dovezii scoaterii din evidenţa fiscală.
Informații privind condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii, respectiv mașinile pot fi consultate pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.
Stimulentul acordat beneficiarului pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3.000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei Sectorului 3 și 2.400 de lei din finanțarea alocată de AFM.
Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Primăriei Sectorului 3 din șos. Mihai Bravu nr. 428.
Sectorul 3
Negoita, mesaj pentru bucurestenii din Sectorul 3: ”Fac un apel către locuitorii Sectorului 3 la colectare selectivă a gunoiului”
Primăria Sectorului 3 implementează proiectul „Extinderea sistemului de management integrat al deșeurilor în Sectorul 3 al Municipiului București”. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, cod SMIS 150359.
Obligativitatea racordării la normele europene de mediu
Obiectivul general constă în creșterea calității mediului în Sectorul 3 prin îmbunătățirea sistemului de management integrat al deșeurilor, în vederea îndeplinirii țintelor legate de creșterea gradului de reciclare conform normelor în vigoare. Legislația europeană prevede ca până în anul 2025 ghenele tubulare din blocuri să fie desființate.
Containere cu descărcare automată
În acest context, Primăria Sectorului 3 pune în aplicare legislația europeană. Concret, au fost amenajate 1.000 de containere pentru a încuraja colectarea selectivă pe 3 fracții. Zonele în care acestea au fost montate sunt selectate în funcție de studiul geofizic realizat, precum și de numărul de locuitori care pot beneficia de ele. Conform tehnologiei de care dispun sistemele îngropate de colectare a deșeurilor, nivelul de umplere a containerelor este monitorizat de senzori speciali.
Echipamentul corespunzător cuprinde, printre altele, containere cu o capacitate de 2,25 mc pentru colectarea deșeurilor de sticlă, containere de 2,25 mc pentru colectarea deșeurilor textile, containere pentru deșeurile periculoase, pubele cu o capacitate de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor reziduale din zona de case, pubele de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile din zona de case.
Apelul primarului Robert Negoiță la colectare selectivă
„Dintre numeroasele proiecte pe care le derulăm pentru comunitatea Sectorului 3 aduc în prim plan dezvoltarea unui sistem de management integrat al deșeurilor. Suntem prima administrație din țară care a implementat un sistem de pubele îngropate. Dezvoltăm acum un sistem performant de colectare a deșeurilor, format din pubele cu descărcare automată. Am montat peste 1.000 de unități în Sectorul 3, care vor deveni funcționale. Fac un apel către locuitorii Sectorului 3 la colectare selectivă a gunoiului. Biodegradabile separat, peturi separat, așa este civilizat și în felul acesta protejăm mediul înconjurător și economisim resursele”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
Totodată, reamintim că locuitorii Sectorului 3 care au întrebări sau sesizări privind ridicarea deșeurilor sau care doresc să facă o programare pentru ridicarea deșeurilor voluminoase se pot adresa Direcției Generale de Salubritate Sector 3. Liniile telefonice 0720.777.511/512/513/514/515 sunt deschise 24 de ore din 24.
Sectorul 3
Caz socant in sectorul 3: Vânzătoarea de 23 de ani, însărcinată în trei luni, omorata si aproape decapitată cu drujba!
Vânzătoarea de 23 de ani, însărcinată în trei luni, a fost aproape decapitată, potrivit surselor din anchetă. Atacatorul, care este tatăl patroanei, a folosit o drujbă la măcel. Iar asta nu este tot. Familia tinerei sustine că, în trecut, bărbatul ar fi abuzat-o sexual.
Moartea fetei a fost una violentă și a avut loc în doar 9 minute. Bărbatul ar fi lovit-o de mai multe ori cu o armă albă și o drujbă cu care a încercat să o decapiteze.
Un fost angajat al magazinului spune despre criminal că își ieșea din minți când venea vorba de bani. O ipoteză luată în calcul este că individul o bănuia pe vânzătoare că fură din profit.
Și vecinii sunt șocați de cele întâmplate.
Totodată, fata i-ar fi mărturisit în trecut soacrei ei că angajatorul său, bărbatul de 72 de ani, ar fi abuzat-o sexual în garsoniera lui.
Ucigașul a spus că nu-i pare rău, iar adevăratul motiv al crimei îl va ști doar el și tânăra moartă
Sunt scenarii acum, potrivit cărora, există posibilitatea ca bebelușul nenăscut să fi fost al criminalului care este cu 50 de ani mai mare decât tânăra ucisă.
Bărbatul a fost audiat de mai multe ori, dar doar prima dată a dat detalii importante polițiștilor de la Secția 12, apoi a tăcut în fața ofițerilor de la Omoruri și nu a vrut să ofere alte detalii.
Sectorul 3
10.000 de lei de căciulă – Negoiță a premiat olimpicii din Sectorul 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a premiat joi, 6 decembrie, 18 elevi pentru rezultate deosebite obținute la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.
În cadrul acestor competiții, fiecare dintre cei 18 elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București care au obținut șase medalii de aur, nouă de argint și trei de bronz la discipline precum matematică, informatică, fizică, astrofizică, chimie, astronomie și limba engleză au fost recompensați cu suma de 10.000 de lei.
Premierea elevilor a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 505/2023 privind acordarea de premii elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza Sectorului 3 al Municipiului București, pentru rezultate deosebite obținute la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.