Acasă Bucuresti Un bucurestean a SPERIAT toti soferii de pe A2! RUPT DE BEAT...

Un bucurestean a SPERIAT toti soferii de pe A2! RUPT DE BEAT a luat un autocar Atlassib si a plecat cu el la Bucuresti!

663

IGPR anunță într-un comunicat de presă remis în această dimineață că în cursul nopţii trecute, poliţiştii rutieri din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale din Poliţia Română au depistat un bărbat din Bucuresti care conducea un autocar, pe autostrada A2, având o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei ora 00:40, mai mulţi şoferi aflați în trafic au semnalat, prin apelul unic de urgenţă 112, că un autocar marca Mercedes se deplasează haotic pe calea unidirecțională Constanța – București a Autostrăzii A2.

”Conducătorul auto, în vârstă de 61 de ani, din Bucureşti, a fost oprit de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, la km 144, şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată comunicatul IGPR.

Bărbatul efectua curse regulare de transport public de persoane, pe ruta Constanţa – Buzău – Bucureşti. La momentul depistării în trafic, în autocar nu erau pasageri.
Agenția de presă news.ro scrie că șoferul avea o alcoolemie de două ori mai mare decât pragul de la care se deschide dosar penal. Şoferul avea un tricou cu mesaje educative pentru şoferi.

”Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, mai arată reprezentanții IGPR.

De asemenea, operatorul de transport public a fost sancţionat, conform OUG 37/2007, cu amendă în valoare de 12.000 de lei.
Directorul general al Atlassib, Daniel Micu, anunță că autocarul oprit de polițiști la Fetești era condus de un șofer care a decis de unul singur să plece din Constanța spre București.

”Șoferul a plecat abuziv din Constanța. Mașina a ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică în Constanța, unde era programat să rămână până astăzi. Dar azi noapte, șoferul, din București de loc, s-a hotărât să plece spre Capitală. Era singur în mașină, fără pasageri. Vom face o cercetarea internă rapid și în baza prevederilor Codului Muncii îi vom desface contractul de muncă. Apoi ne vom îndrepta împotriva lui și pentru recuperarea celorlalte prejudicii materiale, deoarece au fost aplicate amenzi și operatorului de transport”, spune Daniel Micu.

 

<