Intra in contact cu noi

Bucuresti

Proaspat intorsi la Bucuresti din Turcia romanii descriu IADUL PE PAMANT: Multumesc lui Dumnezeu ca am SCAPAT! Numai EXPLOZII, IMPUSCATURI…

Publicat cu

pe

Românii care au ajuns de la Istanbul la Bucureşti, cu prima cursă Tarom care a operat sâmbătă de pe aeroportul Ataturk, au povestit momentele de groază prin care au trecut, prinşi în mijlocul loviturii de stat din Turcia, printre aceştia aflându-se şi fotbaliştii de la echipa de fotbal Concordia Chiajna.
Cei care au revenit în ţară, în jurul orei 21.20, pe Aeroportul Henri Coandă, după o zi şi o noapte petrecută pe aeroportul Ataturk din Istanbul, spun că imaginile pe care le-au văzut sunt ca scoase din filme. Ei povestesc că au stat de vineri dimineaţă în aeroport, şi că nu au primit informaţii, din partea autorităţilor aflate în Turcia, ci doar de la MAE.

”Ne băgam sub scaune, sub mese, pe unde nimeream. Nu credeam că mai ies de acolo, în viaţa mea”, a declarat o tânără. O româncă plecată pentru afaceri în Istanbul a povestit că i s-a recomandat să stea în aeroport în momentul în care s-a produs atacul.

”A fost îngrozitor, am auzit focuri de armă şi în momentul acela, am crezut că vin spre ni. Nimeni nu ştia nimic, întrebam şi în tuceşte şi în arabă, soţul meu este libanez, dar nimeni nu vroia să ne spună nimic. A fost o teroare îngrozitoare”, a spus aceasta, conform realitatea.net.
Ea a precizat că nu a venit nimeni să îi ajute, nu li s-a oferit nicio informaţie, ci au primit un mesaj de la Ministerul Afacerilor Externe cu două numele de telefon şi o adresă de email pe care au putut să o acceseze pentru că internetul nu mergea în aeroport.

”La un moment dat s-a auzit o mare bubuitură, am crezut că a fost o bombă, toţi de la securitate, de la la check-in au fugit, era pustiu. După focurile de armă, au lăsat oamenii să intre fără niciun fel de control, treceau prin uşile de cotrol fără niciun fel de supraveghere şi atunci ne-am speriat cel mai tare”, a spus aceasta. Ea a mai povestit că la un moment dat s-a baricadat într-o toaletă. ”Eram cinci persoane într-o toaletă mică, de mall, cu bagaje, ne-a fost foarte frică”, a adăugat ea.

Un bărbat a spus că i-au anulat cursa vineri seară, cu zece minute înainte de decolare. ”A dispărut tot personalul din aeroport, şi din acel moment a început coşmarul. Au început să tragă, lumea se panica, a fost de coşmar. Oamenii, cei care ţineau cu preşedintele Erdogan, au intrat efectiv în terminal, făceau selfie cu avioanele, lângă motor, era ceva de nedescris, un haos total. E greu de imaginat”, a spus acesta. El a adăugat că un alt moment au început să survoleze avioane, care făceau un sunet groaznic.
Şi fotbaliştii de la echipa Concordia Chiajna s-au aflat printre pasagerii cursei Tarom care a ajuns sâmbătă la ora 21.00 pe aeroportul Henri Coandă. Unul dintre ei a povestit că nu şi-au imaginat în niciun moment că are loc o lovitură de stat.

”Ne-a prins în hotel, nu am dormit toată noaptea, s-au auzit arme, împuşcături, explozii. Ceva ce nu mai vreau să mai trăiesc”, a spus jucătorul de fotbal, adăugând că sunt foarte obosiţi după cele şase şapte ore petrecute în aeroport, şi după noaptea în care nu au dormit. El a făcut o descriere a atmosferei din Istanbul. ”Erau maşini abandonate, oameni care alergau disperaţi”, a spus el.

”Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns acasă (..) În momentele acestea, fotbalul a fost pe locul doi, pentru noi, pentru că ceea ce am văzut noi acolo..”, a mai spus fotbalistul. Şi antrenorul echipei Concordia Chiajna, Emil Săndoi a povestit orele petrecute în Istanbul.

Reclama

”O noapte pierdută, câteva senzaţii tari, puţină incertitudine, nesiguranţă”, a spus acesta, precizând că a mai trecut printr-un astfel de moment, la Revoluţie, când era la Timişoara. ”La un moment dat cred că a fost e explozie, băieţii dormeau şi s-au trezit. Păcat că se întâmplă astfel de evenimente, nu îşi doreşte nimeni aşa ceva”, a mai spus Emil Săndoi.

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei6 zile in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica6 zile in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport7 zile in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 1o săptămână in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport3 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare