Campania „Cartea la Metrou”, desfăşurata de editura Litera pe Magistrala 2 Berceni-Pipera în fiecare zi de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-11:00, continuă.
În cadrul acestei campanii calatorii care vor fi surprinşi citind o carte vor primi înca una. Cărţile pe care aceştia le vor primi din partea editurii au fost alese în urma unei selecţii a celor mai bune titluri ale editurii.

<

Ce înseamnă să te trezeşti dimineaţa şi să împarţi cărţi o spun voluntarii ce participă la aceasta campanie: „În primul rând este o experienţă inedită să împarţi cărţi şi să vezi reacţia de uimire şi bucurie a celor care le primesc. Unii spun că au întâlnit şi oameni care aflaseră de campania ‘Cartea la metrou’ de pe reţele de socializare şi de la radio şi au preferat să plece cu o ora mai târziu de acasă pentru a fi printre norocoşii care primesc o carte’. Cei care au primit cărţile au fost plăcut surprinşi chiar dacă, uneori nu este uşor să te concentrezi să citeşti în metrou. Unii dintre ei spuneau că această obişnuinţă de lectură în metrou a venit încetul cu încetul, în vreme ce alţii consideră acesta ca fiind timpul lor de relaxare înainte de a ajunge acasa şi de a se apuca de alte treburi. În privinţa preferinţelor, acestea variază însă doua par a fi pe primul loc: carţile de ficţiune şi cele de dezvoltare personală”.

Campania „Cartea la metrou” continuă  şi toată săptămâna viitoare.
Sursa: Rador