RADET, regie controlata de Primaria Capitalei, arata ca „lucrarile sunt vitale”, iar daca nu se vor face, la iarna, locuitorii din mai multe zone din Bucuresti vor sta in frig. Reteaua de agent termic din aceasta zona se afla in exploatare din 1980 si are un grad de uzura „foarte mare”.
RADET avertizeaza ca daca tevile nu vor fi schimbate, in sezonul rece 2016-2017, nu va putea fi asigurata functionarea a 17 puncte termice din zona si nu va putea fi furnizata energie termica in conditii normale catre 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei, indiferent din ce sursa ar fi alimentati.
Numai in ultimii cinci ani, RADET a trebuit sa faca aproape 25 de reparatii ale acestui tronson de retea.

„Acest tronson de retea are o importanta vitala in sistemul de termoficare, deoarece alimenteaza cu agent termic primar zone importante ale Bucurestiului, printre care Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Floreasca, Stefan cel Mare, Aviatiei sau zona Aeroportului Baneasa”, precizeaza RADET.

Bucurestiul are cel mai mare sistem de termoficare din Romania. RADET furnizeaza energie termica pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri si imobile, in care traiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum si pentru aproximativ 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.