Acasă Bucuresti Situatie INCREDIBILA la un liceu din Bucuresti: Elevilor le-a fost INTERZIS sa...

Situatie INCREDIBILA la un liceu din Bucuresti: Elevilor le-a fost INTERZIS sa sune la 112 daca apare o urgenta!

997

Situatie revoltatoare la un liceu din Capitala. Directoarea unitatii de invatamant le-a interzis elevilor ca in cazul unei situatii de urgenta sa sune la numarul unic 112.
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va efectua luni o cercetare la Liceului Teoretic ,”Nichita Stanescu”, a precizat institutia intr-un comunicat remis Agerpres.

„Ca urmare a aparitiei in presa a unor informatii referitoare la decizia conducerii Liceului Teoretic Nichita Stanescu ca in cazul producerii unor situatii de urgenta privind siguranta elevilor sa nu mai fie apelat serviciul unic de urgenta 112 si sa se solicite Ambulanta PULS, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va efectua o cercetare privind acest aspect. A fost cerut, deja, un punct de vedere din partea directiunii unitatii de invatamant. (…) Luni, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va analiza la sediul liceului cauzele care au generat acest eveniment”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, a fost retras din unitatea de invatamant anuntul ce continea apelarea Ambulantei Puls.
Conform procedurilor existente, in cazul producerii unor evenimente deosebite privind starea de sanatate, integritatea elevilor si siguranta unitatilor scolare, se impune apelarea obligatorie a numarului unic de urgenta 112.
Precizarile ISMB au fost facute ca urmare a aparitiei pe retelele de socializare a unei fotografii cu o nota care ar fi fost afisata la un liceu din Capitala. In anuntul respectiv se preciza: „Este interzis elevilor apelarea numarului de urgenta 112. In cazul unor situatii de urgenta, elevii vor instiinta personalul scolii, in vederea solicitarii Ambulantei Puls, la numarul…”.

<