Intra in contact cu noi

Sectorul 5

De la 250 la 600 de lei: Primaria Sectorului 5 mareste bursele pentru elevii buni!

Publicat cu

pe

În ședința de vineri, consilierii locali ai Sectorului 5 au aprobat majorarea burselor ce vor fi acordate elevilor în anul şcolar 2022-2023.

 
In acest an școlar, Primăria Sectorului 5 va acorda un număr total de 8.793 burse, din care: 312 burse de performanţă, 4.502 burse de merit, 579 burse de studiu, 3.327 burse de ajutor social şi 73 burse de ajutor social acordate ocazional. Precizăm faptul că, din totalul de 312 burse de performanţă, 18 vor fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar particular.

Elevii din Sectorul 5 vor beneficia de burse într-un cuantum mai mare decât cel prevăzut prin HG nr. 1138/2022, după cum urmează: 
bursa de performanţă: 600 lei;
bursa de merit:pentru elevii claselor a VI-a – a VIII – a și a X-a – a XII – a care au obţinut în anul şcolar anterior media generală 10, respectiv pentru elevii din clasa a IX-a, învăţământ liceal sau profesional, care au avut media de admitere 10: 500 lei;
pentru elevii  claselor a VI-a – a VIII – a și a X-a – a XII – a  care au obţinut în anul şcolar anterior media generală 9,99 – 9,50, respectiv  pentru elevii din clasa a IX-a, învăţământ liceal sau profesional, care au avut media de admitere 9,99 – 9,50: 350 lei;
pentru elevii care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de ME: 300 lei;
bursa de studiu: 250 lei;
bursa de ajutor social: 250 lei;
bursa de ajutor social acordată ocazional: 250 lei.
În ceea ce priveşte bursele de performanţă acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar particular, ţinând cont de prevederile art. 4 din Anexa la OME nr. 5379/2022, cuantumul va fi cel stabilit prin HG nr. 1138/2022, respectiv 500 lei/lună.

Reclama

Sumele necesare pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de acordarea burselor pentru elevii din unităţile de învăţământ din Sectorul 5 vor fi asigurate din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate de la bugetul de stat, și de la bugetul local al Sectorului 5.

Sectorul 5

Locuitorii Sectorului 5 beneficiază de un consult stomatologic gratuit

Publicat cu

pe

Locuitorii Sectorului 5 din București beneficiază de un consult stomatologic gratuit printr-o inițiativă a viceprimarului Oleg Burlacu. Proiectul este derulat în parteneriat cu primăria Sectorului 5 și Complexul Multifuncțional ”Sf. Andrei”, acolo unde liberalul este coordonator.

„Copilul care astăzi are un zâmbet sănătos, mâine va fi un adult cu zâmbet frumos, un adult încrezător în forțele proprii. Prin demararea acestui proiect, ne-am propus să le reamintim tuturor oamenilor din sector cât este de importantă sănătatea dentară. Prevenția este esențială atunci când ne dorim să evităm acele dureri insuportabile care vin la pachet cu tratamente costisitoare”, transmite Oleg Burlacu.

„Printr-o simplă programare, pacienții pot afla:cum să aibă dinții sănătoși cât mai mult timp; cum își pot trata afecțiunile dentare, inclusiv pe cele incipiente; cum să aibă o igienă corectă și cum pot evita reapariția unor probleme tratate în trecut.

După consult, toți oamenii vor pleca acasă cu un kit de igienă orală și cu un plan de tratament detaliat”, adaugă PNL Sector 5.

Continua sa citesti

Sectorul 5

Premiera in Sectorul 5. Viceprimarul Oleg Burlacu: Facem din Piața Ferentari un loc doar pentru producătorii locali

Publicat cu

pe

Oleg Burlacu, viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București, a anunțat inițiativa sa de a transforma Piața Ferentari într-un loc special pentru producătorii locali. Liberalul precizează că proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” este gândit pentru locuitorii Sectorului 5, dar și pentru a veni în sprijinul producătorilor locali.

„Îmi doresc ca oamenii să meargă liniștiți la piață și să cumpere la prețul corect legume și fructe locale, cultivate și îngrijite la noi în țară, nu aduse de pe mări și țări.

De aceea, am inițiat proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” gândit pentru binele locuitorii din Sectorul 5, dar și pentru sprijinirea agricultorilor români”, transmite Oleg Burlacu.

„Indiferent că vorbim despre producătorii de legume, de fructe, de lactate sau mezeluri, lipsa pieței de desfacere sau vânzarea către intermediari la prețuri mici îi afectează pe toți. Cu pași mici și siguri îi vom putea ajuta. De asemenea, locuitorii Sectorului 5 vor avea acces la produse sănătoase, la prețuri de producător.

Pentru aceste motive, ne-am bucura ca această inițiativă să inspire și alte administrații locale, iar numărul piețelor destinate exclusiv producătorilor autohtoni să fie în creștere”, adaugă viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București.

„Printre facilitățile de care se vor bucura producătorii putem enumera: Reducerea la jumătate a taxei de închiriere pe o perioada de 6 luni de la data semnării contractului; Posibilitatea de a vinde în condiții de maximă igienă și siguranță; Scutirea de la plata utilităților”, precizează liberalul.

Continua sa citesti

Sectorul 5

Revolutie in Sectorul 5: Minim 30.000 de lei amenda pentru cine arunca gunoaie pe domeniul public

Publicat cu

pe

Măsuri dure în Sectorul 5 pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public. Amenda minimă va fi de 30.000 de lei.

Creșterea puternică a amenzilor pentru a stopa obiceiul de a arunca pe domeniul public orice nu ai nevoie de lângă casă sau de la construcțiile care se fac în sector a fost anunțata de Rareș Hopincă, city-managerul Sectorului 5.

”Cine mai aruncă gunoiul pe domeniul public, în Sectorul 5, va primi, incepand din aceasta luna, un premiu special! O amenda minima de 30.000(!) de lei, pentru persoanele fizice si 50.000 de lei pentru persoanele juridice, conform OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.
In ultimele 2 saptamani, ca urmare a monitorizarii camerelor video ale dispeceratului Politiei Locale Sector 5, au fost identificate 10 persoane care au aruncat diferite deseuri, menajere si rezultate din constructii, pe domeniul public al Sectorului 5.

De fiecare data, a fost trimis un echipaj al Politiei Locale, care a identificat si sanctionat contraventional fiecare persoana cu cate 3.000 de lei in baza HCGMB 120/2010. De asemenea, persoanele identificate au fost obligate sa elibereze domeniul public de deseuri si sa incheie un contract de salubrizare in conditiile legii.

Am dispus Politiei Locale sa inceapa aplicarea prevederile OUG 92/2021 privind regimul deseurilor care prevede amenzi mult mai mari pentru astfel de fapte, precum si sanctiuni complementare cum ar confiscarea vehiculelor, bunurilor si mijloacelor folosite la savarsirea contraventiei pentru aruncarea deseurilor in spatii neautorizate.

Atentie, amenzile vor fi intre 30.000 si 45.000 de lei pentru persoanele fizice intre 50.000 si 70.000 de lei pentru persoanele juridice!
Evitati amenzile si nu aruncati deseuri pe domeniul public! Incheiati un contract de salubrizare cu singura companie autorizata sa presteze acest serviciu in Sectorul 5 – Salubritate Sector 5 SA. Pentru detalii si contracte, apelati numarul de telefon 031.9450.

De asemenea, va rog sa apelati Politia Locala, la 031.9451, de fiecare data cand observati ca se arunca deseuri in zone neautorizate!”, a anunțat el pe pagina sa de socializare.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 67 ore in urma

Sector 6: Primarul Ciprian Ciucu anunță că Centrul de recuperare Floare Roșie din Militari este gata

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu anunță deschiderea Centrului Floare Roșie din Militari, care oferă servicii medicale de kinetoterapie, fizioterapie și...

Politica16 ore in urma

Robert Negoita raspunde acuzatiilor ANI: ”O fumigenă, nu are nicio fărâmă de adevăr”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat joi, la Digi24, că acuzațiile pe care i le aduce ANI sunt „fumigene” și a...

Transporto zi in urma

Viceprimarul Bucurestiului: Autobuze electrice pentru traseele de noapte din Capitală – investiție de 50 milioane euro

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a transmis lansarea în licitație publică pentru achiziția a 70 de autobuze electrice noi. Valoarea...

Bucuresti2 zile in urma

Nicușor Dan: ”Aşa înţelegea să facă administraţie fostul primar, Gabriela Firea: fără acte sau cu acte întocmite ulterior derulării contractului”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că se caută soluţii pentru proprietarii de locuinţe din zece clădiri rezidenţiale la...

Bucuresti2 zile in urma

Incendiu de proportii in sudul Bucurestiului

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbunit la un centru de colectare al deșeurilor, în zona de sud a Capitalei. Incendiul...

Politica2 zile in urma

Nicusor Dan vrea sa continue la Primăria Bucureștiului: Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Doresc să candidez din partea dreptei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, în prezent, are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor decât avea în 2020...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: