Politica

Sedinta extraordinara a Consiliului General, la solicitarea PNL. Companiile infiintate de Gabriela Firea pe lista subiectelor

La inițiativa PNL, Consiliul General va dezbate, în ședința extraordinară din 22 ianuarie, situația companiilor municipale nou-înființate.

Iată mesajul PNL:

„Activitatea companiilor municipale, deși înființate și active de mai bine de șase luni, rămâne într-o zonă obscură, în ciuda transparenței clamate de primarul general, atât în campania electorală, cât și în cele 18 luni de mandat.

Loading...

Tocmai de aceea, am cerut ca pentru fiecare companie municipală, la ședința Consiliului General, Președintele Consiliului de Administrație și Directorul general să prezinte o situație, cuprinzând cel puțin execuția bugetară pe anul 2017, lista achizițiilor publice realizate și tipul de proceduri de achiziții utilizate, număr de angajați la 31 decembrie 2017, cuantumul chiriei lunare pentru sediul utilizat, planul de afaceri pentru anul 2018, previziuni ale bugetului companiei pentru anul 2018.

De asemenea, am solicitat ca și RATB și RADET să prezinte situația economică și planul actualizat de transformare a acestor regii în societăți comerciale, știindu-se faptul că anul 2017 a fost un an pierdut în realizarea acestui lucru.

Sperăm că de data aceasta majoritatea PSD-ALDE-PMP, împreună cu primarul general, să nu mai dea dovadă de lașitate și să se prezinte la ședința convocată legal de consilierii opoziției.

Prin acest demers, PNL luptă să facă lumină în activitatea companiilor municipale, astfel încât cetățenii să fie informați cu privire la principalele ținte și acțiuni ale acestora, în condițiile în care, doar în 2017, peste 20% din bugetul municipalității a fost alocat acestor companii,” se arată într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal.

Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. un calator RATB

    12 ianuarie 2018 la 14:02

    La BASARAB la urcarea pe pod pentru statia de la tramvaiul 1 sau 10 este o mizerie de nedescris iar oamenii in varsta sau cu probleme medicale nu pot urca pe pod pentru ca nu functioneaza nici benzile rulante si nici lifturile . De acest aspect cine se ocupa ? SE AUUUDE ? E o problema mai veche , incercati s-o remediati .

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP