Schimbari la Obor: McDonalds se INCHIDE!

Restaurantul Mc Donald’s care funcţionează în spaţiul comercial din complexul Obor se va închide toamna aceasta, după 21 de ani de operare în această locaţie. 
Mallul Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru şi care se va deschide în trimestrul patru din acest an, a atras lanţul de restaurante în cel mai nou centru comercial din Bucureşti.
Mc Donald’s renunţă la spaţiul în care a funcţionat din 1995 şi care a reprezentat pentru locuitorii din zonă un punct de întâlnire.

„Este un contract care a ajuns la final şi cu siguranţă deschidem în Veranda”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, societetea care operează unităţile pe piaţa locală. Până în prezent, afacerile lanţulul de restaurante au crescut într-un ritm similar celui de anul trecut.

Din 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta.
Premier Capital plc operează 131 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive şi numeroase cafenele McCafe. În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 700 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 180.000 clienţi.
Lanţul de restaurante a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 110 milioane de euro, arată datele de la Ministerul Finanţelor.
Veranda se deschide în cel de-al patrulea trimestru din acest an şi vine pe piaţă cu o suprafață închiriabilă de circa 30.000 de mp. Printre chiriaşi se numără Carrefour, Tati, Oro Toro, Pizza Coloseum, Salad Box, K-Grill, Rustic, Toan’s, Spartan, Starbucks și cofetăria Sweet by Marvio. Investiţia se ridică la 60 de milioane de euro şi este realizată de Prodplast Imobiliare, companie deţinută de familia Pogonaru.

<