Acasă Stirile Zilei Regal handbalistic in week-end! Prezentare de gala pentru CSM Bucuresti!

Regal handbalistic in week-end! Prezentare de gala pentru CSM Bucuresti!

654

Handbalul feminin mai are două zile până va intra oficial în ”pâine”. Este practic şi debutul unui nou ciclu olimpic pentru prima reprezentativă, încă naţionala numărul 1 la sporturile de echipă din România cu şanse de a ajunge la Tokyo 2020.
Sâmbătă, sunt programate primele două jocuri, Cetate Deva – Corona Braşov (ora 16:00, Liga Naţională) şi CSM Bucureşti – CSM Roman (Supercupa României, ora 17:00, TVR 1).

  • Ziua de sâmbătă se anunţă a fi un adevărat regal handbalistic în capitală, în condiţiile în care de la ora 21:00, tot în direct pe TVR 1, se va desfăşura şi Supercupa la masculin, primul episod pentru un trofeu între CSM Bucureşti – Dinamo. Ca încălzire pentru ce va fi sâmbătă, CSM Bucureşti a pregătit pentru joi seara un alt show, prezentarea oficială a celor două echipe. Prezentarea va fi făcută de Virgil Ianţu, la Sala Polivalentă, ora 19:00, parte a programului fiind şi un concert cu SMILEY.

Înaintea meciului din Supercupă, Jakob Vestergaard şi-a urmărit pe viu prima adversară, la sfârşitul săptămânii trecute, când a fost la turneul amical de la Braşov, unde a evoluat şi CSM Roman. ”Liga Naţională cred că este încă puternică, am văzut multe jucătoare valoroase zilele trecute la Braşov”, a comentat antrenorul echipei CSM Bucureşti, citat de prosport.ro.
Dacă Vestergaard a avut deja ocazia să-şi ”spioneze” adversara, în schimb, oficialii CSM Roman trebuie să-şi facă temele fără a avea toate datele. Nici nu aveau unde să vadă CSM Bucureşti în noua formulă, din moment ce antrenorul danez are toată echipa la dispoziţie începând de luni.

”Venim la Bucureşti cu ideea de a face şi o surpriză, cu tot respectul pentru adversar. Acum rămâne de văzut dacă avem capacitatea de a ne autodepăşi, trebuie să fim conştienţi şi de valoarea adversarului”, ne-a declarat Lucian Micu, managerul echipei CSM Roman. De remarcat faptul că reprezentanta judeţului Neamţ are a patra şansă de a cuceri un prim trofeu în istoria clubului, după ce în ultimii 3 ani a jucat două finale în Cupa României şi încă un meci în Supercupa României.

  • Lotul CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic, Alina Iordache – portari; Iulia Curea, Majda Mehmedovic, Bianca Bazaliu, Linnea Torstensson, Gnonsiane Niombla, Aurelia Brădeanu, Isabelle Gullden, Line Jorgensen, Elena Dache, Camille Ayglon-Saurina, Carmen Martin, Cristina Vărzaru, Oana Manea, Anastasia Lobach, Cristina Nan.
  • Lotul CSM Roman: Tereza Pâslaru, Viktoria Tymoshenkova, Georgiana Stoleru – portari; Loredana Vârtic, Lăcrămioarea Cîlici, Ana Maria Iuganu, Luciana Marin-Popescu, Oana Chitacu, Carmen Stoleru, Raluca Agrigoroaei, Jasna Toskovic, Iryna Glibko, Nicoleta Rusu, Cyntia Tomescu, Clara Vădineanu

Înaintea partidei de sâmbătă, CSM Roman mizează şi pe faptul că în ultimii 2 ani a pus reale probleme clubului bucureştean. Finala Cupei României disputată în luna mai a pierdut-o mai clar, dar tot în primăvară, în Liga Naţională, echipa romaşcană a fost la un pas să învingă CSM Bucureşti. Brazilianca Ana Paula Rodrigues şi-a salvat însă echipa în ultimele secvenţe, iar CSMB s-a impus atunci la limită.

Înaintea noului sezon intern al handbalului feminin, Jakob Vestergaard a remarcat două aspecte importante. Chiar dacă la Jocurile Olimpice nu s-a utilizat foarte des acest sistem, tehnicianul danez este convins că ”după schimbarea regulamentului în această vară vom vedea tot mai des jocul 7 contra 6 în atac, în special în Liga Campionilor”. De asemenea, a evidenţiat o nouă tendinţă în handbalul feminin: ”Dacă de uiţi acum la handbal, nu mai contează jucătoarele cu talie. Handbalul feminin este mai atrăgător, mai rapid. Acum şi jucătoatele mai mici de înălţime au şansa de a juca la linia de 9 metri”. Concluzia a fost trasă după ce Norvegia a câştigat în ultimii ani trofee cu Nora Mork şi Stine Oftedal (jucătoare sub 1.70 metri), dar mai ales după ce Rusia a devenit campioană olimpică având-o vârf de lance pe Anna Vyakhireva – 1.62 metri, inter dreapta – cea mai bună handbalistă. De fapt, micuţa handbalistă a şi fost desemnată MVP-ul Jocurilor Olimpice de la Rio!

<