Acasă Stirile Zilei Firea anunta o noua masura soc in Bucuresti, dupa interzicerea masinilor

Firea anunta o noua masura soc in Bucuresti, dupa interzicerea masinilor

824

CSM Bucureşti renunţă la echipele de seniori la secţiile de volei şi rugby. Clubul s-a sufocat după ce Primăria a tăiat aproape 4 milioane de euro din bugetul clubului.

CSM Bucureşti nu s-a înscris în Cupa României la rugby, iar scenariul retragerii echipei şi din Superligă prinde contur. Nevoit să reducă mult din cheltuieli, clubul se vede pus în situaţia de a retrage din competiţiile naţionale şi echipele de seniori la volei (feminin şi masculin). Practic, la sporturile de echipă (seniori) rămân în picioare doar cele două echipe de handbal, în jurul cărora s-a şi construit strategia clubului în ultima vreme.
Problemele au devenit semnificative încă din primele luni ale acestui an, când restanţele financiare către sportivi şi colectivele tehnice au început să se aduce. Susţinut aproape integral de la buget, CSM Bucureşti nu şi-a mai putut onora contractele la timp. Bugetul naţional a fost aprobat destul de târziu, bugetul local a fost definitivat abia în aprilie, astfel că până atunci clubul a funcţionat cu 1/12 din bugetul de anul trecut (72 de milioane de lei).
Veştile proaste au continuat însă să apară. În primă fază, bugetul CSM Bucureşti a fost redus cu 4  milioane de lei, iar la rectificarea bugetară din luna iunie a mai pierdut 30%! Această ultimă decizie a venit ca o lovitură sub centură, pentru că gruparea bucureşteană a fost pusă în faţa unui fapt împlinit: să se descurce cu aproape 4 milioane de euro mai puţin decât în 2018, în condiţiile în care structura clubului a rămas aceeaşi din punct de vedere numeric, adică secţii, sportivi, antrenori, staff-uri, etc! Şi în contextul în care la mai toate secţiile s-au adunat restanţe salariale de câte 3-4 luni. Doar la handbal feminin situaţia a fost îmbunătăţită, pentru că şi acolo au fost la un moment dat restanţe de câteva luni.
În aceste condiţii, s-a ajuns la măsuri extreme. CSM Bucureşti va retrage din campionatele naţionale trei echipe de seniori, adică la rugby, volei masculin şi volei feminin, ultima fiind şi campioană naţională în 2018. Pe de altă parte, şefilor de compartimente le-au fost solicitate câte trei soluţii scrise de redresare, dintre care una de avarie.
Echipele de handbal seniori îşi vor continua activitatea, în timp ce secţiile de rugby şi volei vor funcţiona la nivel de copii şi juniori, cel puţin până când situaţia financiară îi va permite CSM Bucureşti să revină şi la seniori.
<