PSD nu poate justifica sume uriase din bani publici cheltuite de Dragnea pe avioane private de lux

Inspectorii Curții de Conturi au descoperit facturi din care reiese că Liviu Dragnea folosea avioane private închiriate pentru călătoriile sale cu iubita lui, Irina Tănase. PSD are mari dificultăți să justifice aceste cheltuieli din alocația bugetară.

<

Peste 96 milioane de lei (aproape 20,5 milioane euro) a primit PSD de la bugetul de stat în 2018.

Peste 500.000 de lei (aproape 106.000 euro) au fost alocați de social-democrați pentru închirierea avioanelor folosite pentru zboruri externe, relatează Europa Liberă.

Sumele facturate în valoare de 367.489 lei (aproape 78.200 euro) și 166.422 (aproape 35.400 euro) reprezintă servicii de transport aerian extern, respectiv închiriere aeronave pentru Estonia, Israel și Elveția pentru delegații conduse de președinte partidului.

Contractele nu sunt încheiate direct de PSD cu firma de transport aerian, ci sunt intermediate de SC Ber’s New Solution SRL. Firma apare ca fiind specializată în curățenie.
Liviu Dragnea a fost însoţit în vizita oficială din mai 2018, în Elveţia, de iubita sa, Irina Tănase, care a postat fotografii pe Instagram de la fabrica de ceasuri Ulysee Nardin.
La acea vreme, fostul lider PSD a declarat că nicio instituţie publică, nici din ţară, nici din Elveţia, nu a acoperit cheltuielile cu cazarea şi transportul pentru ea. Întrebat în ce calitate a participat Irina Tănase la vizita oficială, Dragnea nu a dorit să răspundă.