Pana si partidele populiste, sau cele care au fost alaturi de PSD in ultimii ani, par exasperate de pomenile electorale si voucherele din bani publici cu care Gabriela Firea a impanzit Bucurestiul.
Ion Valentin Voicu, candidatul ALDE la Primaria Sectorului 5, i-a invitat pe toți candidații pentru funcții în administrația acestui sector să semneze un pact, printre măsurile propuse fiind neacordarea ajutorului social pentru persoanele care nu vor să accepte un loc de muncă deși sunt apte să muncească.
„Am propus astăzi tuturor candidaților pentru Sectorul 5 să semneze acest Pact care cuprinde următoarele angajamente:
1. Obligativitatea investițiilor în infrastructura școlară
2. Obligativitatea investițiilor în reabilitarea termică (anvelopare) a blocurilor
3. Obligativitatea investițiilor în modernizarea parcurilor
4. Obligativitatea investițiilor în infrastructura rutieră și cea de alimentare menajeră (asfalt, apă, canal)
5. Obligativitatea investițiilor în construcția de locuințe sociale”, a explicat Ion Valentin Voicu, candidat la Primăria Sectorului 5, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul ALDE Sector 5.
De asemenea, în cadrul acestui acord partidele mai trebuie să-și asume ferm, cu responsabilitate că:
1. NU se vor mai finanța spectacole sau bâlciuri din bani publici.
2. TOATE contractele și facturile de achiziții cu orice companie, vor fi publicate pe site-ul primăriei.
3. PERSOANELE APTE de muncă care refuză un loc de muncă sau refuză să participe la programele pentru stimularea ocupării forței de muncă sau de formare profesională, nu vor mai primi ajutor social, ci îl vor pierde și vor putea depune un alt dosar numai după un an.”
Ion Valentin Voicu a subliniat că este nevoie de responsabilitate atât în angajarea de proiecte noi cât și în respectarea proiectelor viabile ce au fost deja demarate și consideră că proiectele promise în campania electorală trebuie să fie întărite printr-un angajament ferm de finalizare.

<