Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, proiectul care prevede trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), în scopul dezvoltării unei bănci de alimente a Capitalei şi altor servicii sociale.
Consilierii generali au aprobat în unanimitate, în cadrul şedinţei de joi, propunerea primarului Capitalei, Gabriela Firea, privind înfiinţarea băncii de alimente.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are nevoie de un spaţiu pentru înfiinţarea unor noi servicii sociale destinate copiilor şi adulţilor: bancă de alimente, cantină socială, centru de formare în îndustria alimentară, centru de zi. Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente, adica o locaţie pentru preluarea, depozitarea şi distribuirea alimentelor oferite de producători şi marile lanţuri de retail categoriilor de persoane nevoiaşe, care ar putea beneficia de aceste alimente”, a spus Gabriela Firea, citata de romaniatv.ro.

Proiectul este cu atât mai oportun, cu cât zilele acestea se discută în Senat adoptarea unei iniţiative legislative, menite să reducă risipa alimentară atât la nivelul procesatorilor şi distribuitorilor, cât şi la nivelul populaţiei în general, mai arată reprezentanţii Primăriei.
Ei precizează că, pentru o parte din activităţile băncii de alimente, DGASMB va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, în acest sens solicitând expertiză din partea Asociaţiei Europene a Băncilor de alimente.

<