Intra in contact cu noi

Bucuresti

Imagini dezgustatoare: Ce au gasit inspectorii Protectiei Consumatorului la comerciantii din Piata Unirii! Lista magazinelor amendate

Publicat cu

pe

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat operatorii economici de alimentaţie publică din zona Pieţei Unirii din Bucureşti. Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli, printre care produse expirate, insecte vii, folosirea unor ustensile uzate sau murdare.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în zilele de miercuri şi joi au avut loc acţiuni de control la operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale, în domeniul produselor alimentare sau de alimentaţie publică, în zona Pieţei Unirii din Sectorul 3 al Capitalei.

“Prioritizăm informaţiile primite în mediul online, la nivelul Academiei Comisarilor. Vizăm, în anul 2023, zonele cu impact social major şi, în consecinţă, vom fi prezenţi peste tot unde situaţia o va impune!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Reclama

În urma verificărilor, 20 de operatori economici au fost sancţionaţi, primind amenzi în valoare totală de 188.000 de lei. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare peste 400 de kilograme de produse alimentare neconforme. Comisarii ANPC au închis temporar şase unităţi şi trei vitrine frigorifice de la al şaptelea operator economic.
Companiile sancţionate

SC Doely Gustos SRL
SC Market Media Food SRL – Trattoria Verdi
SC Avicri Food & Drinks SRL (oprit temporar de la funcţionare)
SC Emest Prest Service SRL
SC Bianco Latte SRL – Borsalino (oprit temporar de la funcţionare)
SC Tomorrow Food SRL – Level Up Fast Food
SC Comida Mexicana SRL – Casa de Tacos
SC Carrefour România SA (oprit temporar de la funcţionare 3 vitrine frigorifice)
SC Pan Ion Prod Com SRL
SC Pamfi Jina SRL
SC Premier Restaurants Romania SRL – McDonald’s Unirii
SC Zoomserie SRL – Cofetăria Zoomserie
SC Patiseria Tineretului S.R.L – Patiseria Tineretului (oprit temporar de la funcţionare)
SC Berezka Stores SRL
SC Il Maestro S.R.L – Megapan
SC US Food Network SA – KFC Unirii
SC MLS Invest Trading SRL – Chopstix (oprit temporar de la funcţionare)
SC Denis si bunicii SRL – Casa Denis Fast Food Delivery (oprit temporar de la funcţionare)
Sc ALEXDMA Panification SRL – Covrigăria Alex (oprit temporar de la funcţionare)

Printre deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost: folosirea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi fără menţionarea datei limită de consum;  prezenţa insectelor vii în unitate; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în spaţiile frigorifice (respectiv ouă neigenizate depozitate în imediata vecinătate cu semipreparatelor);  schimbarea stării termice iniţiale a produselor alimentare; comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depaşită; utilizarea unor ustensile de bucătărie  neprofesionale şi cu grad avansat de uzură şi a bureţilor de sârmă; nerespectarea condiţiilor de depozitare menţionate de producător.

Reclama

Alimente depozitate direct pe jos

Alte nereguli găsite de echipele de control au fost: folosirea unor agregate frigorifice neigenizate corespunzător cu lichide scurse, şi rugină, cu depuneri de gheaţă, cu tăvile deteriorate, cu fisuri şi rupturi; depozitare produselor direct pe paviment; colectarea rezidurilor in recipiente neacoperite, folosirea unor hote cu acumulare cantitativă de praf şi grăsime la nivelul tubulaturii;  lipsa menţionării, în lista meniu, a faptului că ingredientul prezentat era de fapt un înlocuitor pe bază de grăsimi vegetale; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor la masa caldă; depozitarea produselor la temperatura mediului ambiant.

În urma verificărilor ANPC a mai constatat: folosirea unor cântare fără verificare metrologică; lipsa autorizaţiei de funcţionare; comercializarea unor produse a căror provenienţa nu a putut fi stabilită;
utilizarea unei mese de lucru cu rugină, acumulări de praf, grăsime si rupturi; folosirea unor produse alimentare cu modificări organoleptice şi ambalaje; utilizarea, la bar, de paie din material plastic neambalate individual; diferenţe de gramaj între produsele de patiserie; existenţa pavimentului cu plăci de gresie sparte/fisurate şi cu tavan cu pete de grăsime şi impurităţi; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; reutilizarea ambalajelor din material plastic.

Reclama

Reclama

Bucuresti

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Publicat cu

pe

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut legături cu o elevă care era minoră în momentul începerii relaţiei.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, scrie Agerpres.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Reclama

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate.

De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relaţie din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani.

În vederea administrării materialului probator, vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Reclama

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Publicat cu

pe

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția locală trebuie să revină pe stradă, la intrările în școli, la patrularea prin parcuri și să nu fie nevoită să acționeze drept “bodyguard” pentru primar/primăriță. Auzim, des, în campaniile electorale, că învățământul va deveni modern, inteligent, atractiv, european! Asta ar fi normalitatea.

Reclama

Andrei Florin-Mircea, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă:

“Poliția Locală înapoi în stradă! Aceasta este promisiunea mea pentru părinții din Sectorul 1!

Poliția școlilor este proiectul pe care îl voi implementa, cu prioritate, în calitate de Primar al sectorului 1 și are în vedere ca fiecare unitate de învățământ din Sectorul 1 să aibă permanent o patrulă a Poliției Locale în proximitate.

Reclama

Siguranța copiilor și liniștea părinților lor trebuie să devină o prioritate în sectorul nostru.

Polițistul local va fi persoana de contact prin care locuitorii Sectorului 1, de la cel mai mic la cel mai în vârstă, vor fi permanent în relație directă cu Poliția, atât locală, de sector, dar și cu cea națională. Polițistul va avea contact atât cu cetățenii, dar și cu instituțiile publice și private din zona sa.

Nu mai avem timp de pierdut cu promisiuni fantastice și demagogie! Avem nevoie de măsuri simple, ușor de aplicat imediat și cu efecte pe termen lung! Iar eu pot, vreau și știu cum să fac aceste lucruri să devină realitate!”

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Publicat cu

pe

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia.

Salariile vor crește cu nu mai puțin de 30%, pentru personalul fără studii superioare și cu numai 5%, pentru cei cu studii superioare. Această mărire salarială este îndreptată către personalul cu cele mai mici salarii, dar va face salarizarea neatractivă pentru specialiștii cu studii superioare și cu o pregătire ce le-ar permite să ocupe funcții de top, în administrația Capitalei.

Mărirea de salarii va costa Primăria Capitalei circa 8 milioane de lei pe lună, în plus. Efortul bugetar suplimentar anual se va ridica la 100 de milioane de lei, conform edilului Nicușor Dan.

„Noi avem o problemă foarte mare cu poziții de muncitori, de exemplu prinzători de câini, instalatori, oameni care fac diverse lucruri și care nu au studii superioare. Și, pentru ei, grila de salarii, pe care o aveam, era departe de ce le-ar putea oferi piața, în ziua de azi.
Și, atunci, a fost nevoie să mărim, în mod substanțial, acolo. Am mărit cu 30%, pentru că nu numai că nu veneau oameni la angajare, dar mai și plecau.

Deci, acolo, la muncitori, șoferi, oameni fără studii superioare, am mărit cu 30%, iar, pentru personalul cu studii superioare, cu 5%. Înseamnă cam 8 milioane de lei, pe lună, cu tot cu taxele, ceea ce înseamnă – opt ori doisprezece, cam 100 de milioane de lei, pe an. Acum, pentru că aceste salarii se dau din martie, până în decembrie, înseamnă 10 luni, adică 80 de milioane, dar, din anul viitor, o să fie 100 de milioane”, a explicat Nicușor Dan, la întrebările București FM.

Însă vor exista și funcționari, cu funcții de conducere și gradații mari, care nu vor primi niciun fel de mărire. Salariile lor nu îl pot depăși pe cel al unui viceprimar general.

Continua sa citesti
Reclama
Politica2 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Bani3 săptămâni in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 13 săptămâni in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Reclama

La mare cautare