Acasă Bucuresti Primarul Firea anunta MASURI URGENTE impotriva efectelor unui cutremur in Bucuresti: Vom...

Primarul Firea anunta MASURI URGENTE impotriva efectelor unui cutremur in Bucuresti: Vom oferi alternative!

616

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că intenționează să ia măsuri urgente împotriva unui eventual cutremur în Capitală. În primul rând, Firea a explicat că se va lua o măsură pentru reconsolidarea teatrelor și se va construi o sală cu aproximativ 500 de locuri, unde trupele să-și poată desfășura activitatea pe timpul reconsolidărilor.

”Am propus și în ședința din această săptămână va fi luată în dezbaterea Consiliului General construirea unei săli cu 400-500 de locuri în Capitală, unde să se mute rând pe rând trupele de teatru, pe durata consolidării teatrului în care în mod normal activează.
Actorii, de bună seamă, au refuzat să își întrerupă activitatea pe timpul reconsolidărilor pentru că nu aveau alternativă. Noi le vom oferi alternativă”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei a precizat că vrea să ia măsuri urgente și pentru reconsolidarea clădirilor cu destinație de locuință, care prezintă risc seisimic major. În acest sens, Firea a precizat că a discutat cu mai multe ONG-uri care vor avea misiunea de a-i convinge pe locatari să se mute cu chirie, în perioada cât blocul lor este reconsolidat de municipalitate.

”Oamenii mi-au spus: doamna Firea, nu ne mutăm pentru că ni se spune că lucrările vor dura doi ani de zile, când de fapt durează cinci ani. Eu vreau să le spun că lucrările vor dura exact cât li se va spune de către constructori”, a mai precizat Firea.

<