O societate comerciala care sa realizeze dezinsectia, dezinfectia, deratizarea, precum si efectuarea de tratamente fitosanitare, ar urma sa fie infiintata in Bucuresti, conform unui proiect de hotarare care figureaza pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Capitalei din 30 ianuarie, informeaza Agerpres.

Expunerea de motive este semnata de primarul general, Gabriela Firea.
„Pentru dezvoltarea si functionarea activitatii de salubrizare – dezinsectie, dezinfectie, deratizare si tratamente fitosanitare si pentru a avea controlul in orice moment asupra modului de efectuare a activitatii si a avea in permanent informatii cu privire la realizarea parametrilor de performanta, consideram oportun sa se infiinteze o societate comerciala, aceasta societate urmand a efectua activitati de salubrizare – dezinsectie, dezinfectie, deratizare”, se arata in raportul de specialitate.
Pe 28 septembrie 2016, Gabriela Firea anunta ca din 2017 o structura din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau chiar o societate nou infiintata s-ar putea ocupa de serviciile de dezinsectie si deratizare.
„Suntem in analiza in ceea ce priveste serviciul de deratizare si dezinsectie. Nu sunt deloc multumita cu ceea ce s-a intamplat anul acesta. Contractul vechi a expirat in decembrie 2015, licitatia a pornit foarte tarziu, prin luna mai. Compania care a realizat dezinsectie si deratizare in Capitala practic isi obtinea acest contract fara licitatie in ultimii sase ani, prin prelungirea automata a contractului initial, ceea ce consider ca era o metoda total netransparenta. (…) In perioada urmatoare – pentru ca acum suntem in analiza pentru conturarea draftului bugetului pe anul viitor – studiem foarte serios posibilitatea si oportunitatea infiintarii unei societati.”, preciza Firea, la momentul respectiv.