Primaria Capitalei anunta investitii noi: Statuia lui Traian din fata muzeului de istorie va fi restaurata!

Primaria Capitalei anunta investitii noi: Statuia lui Traian din fata muzeului de istorie va fi restaurata!

Statuia Imparatului Traian va fi luata din fata Muzeului National de Istorie a Romaniei pentru lucrari de restaurare, anunta Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa. Monumentul are probleme la structura de rezistenta, potrivit sursei citate. Dupa finalizarea lucrarilor de conservare, statuia se va intoarce la locul ei. 

“Avand in vedere faptul ca statuia “Imparatului Traian” a fost vandalizata in cursul acestei luni, Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic (AMPT), a dispus efectuarea unor interventii de urgenta pentru remontarea elementului artistic care fusese rupt (coada lupoaicei). Cu acest prilej, specialistii care au realizat expertiza monumentului au constatat ca lipsesc elemente din structura de rezistenta, iar altele sunt degradate, motiv pentru care AMPT a decis efectuarea unor lucrări de restaurare in regim de urgenta. Aceste operatiuni necesita transportarea statuii in atelier deoarece lucrarile in situ nu sunt de natura a garanta siguranta cetatenilor aflati in proximitatea lucrarilor. Cu aceasta ocazie se va face si constatarea starii de conservare a statuii”, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei.

Statuia a fost comandata de Primaria Capitalei si a fost realizata de sculptorul Vasile Gorduz, fiind amplasata in fata MNIR in 2012. Opera are o inaltime de 2,15 metri si o masa totala a lucrarii de aproximativ 500 de kilograme. Costul lucrarii a fost de 200.000 de lei.

Share this post