Acasă Bani Afis la intrarea in Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti: de la 1...

Afis la intrarea in Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti: de la 1 ianuarie 2018 medicii rezidenti nu mai primesc bonuri de masa!

Transparenta face diferenta

Un afis postat la spitalul clinic de urgenta Sf Ioan din Bucuresti in care medicii rezidenti sunt anuntati ca, incepand cu 1 ianuarie 2018, nu se vor mai acorda tichete de masa a condus la anuntarea unui protest, pe Facebook, in fata Ministerului Sanatatii, la care si-au declarat participarea, pana miercuri dupa-amiaza, peste 300 de persoane.
Pe acest afis medicii rezidenti sunt anuntati ca, de la inceputul anului viitor, nu vor mai primi tichete de masa, conform legii 153/2017. Afisul este semnat de managerul spitalului, Robert Agafitei, si de directorul economic.
Pe pagina pe care este anuntat protestul – „Medicii Rezidenti NU lucreaza pro bono” – se cere „confirmarea oficiala si publica” a faptului ca „salariile medicilor rezidenti, indiferent de an, nu se vor micsora si vrem clarificarea situatiei de introducere a bursei in salariu (confirmare an 2022 an si luna), avand in vedere ca unii colegi vin cu surse de informatii (sigure, zic ei) cum ca salariul rezidentului de an I va fi 5700 lei (!) incepand cu martie 2018”.
De asemenea, se cere confirmarea oficiala a faptului ca de la 1 ianuarie 2018 se va acorda contravaloarea bonurilor de masa in bani si se cere „insistent plata garzilor incepand din anul I de rezidentiat”.
„Vrem claritate si siguranta”, se mai arata in aceasta chemare la protest, anuntat sambata, intre orele 13 si 16, in fata ministerului Sanatatii.
Sursa: Hotnews.ro