Primăria Municipiului București lansează un program de restaurare a clădirilor istorice din Capitală, deținute atât de stat, cât și de privați. Vor fi prioritizate, pe baza unui punctaj, clădirile care vor avea rol în creșterea economiei locale, respectiv cele care vor putea fi folosite pentru a crea locuri de muncă și pentru a susține industrii culturale, creative, ospitalitate, HoReCa.

<

„Lansăm azi în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, indiferent de forma de proprietate. Suntem interesați să susținem în special clădirile care pot avea un rol în creșterea economiei locale, în dezvoltarea culturii, educației și turismului. Ne pregătim astfel să oferim o cale concretă pentru salvarea și valorificarea patrimoniului istoric al Capitalei, dincolo de efortul nostru de a rezista presiunii asupra vechilor clădiri și de a stopa demolările”, a scris primarul Nicușor Dan, pe Facebook.

Edmond Niculușcă, directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a transmis că instituția a reușit să creeze primul mecanism de salvare a clădirilor istorice din Capitală.

Citește integral pe economedia.ro