Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat marţi că 2.000 dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB (firma de transport călători a Primăriei) vor intra în şomaj tehnic ca urmare a faptului că s-a redus semnificativ numărul de călători, transmite Agerpres.

<

În schimb, Primăria nu a anunțat nici o măsură similară la companiile municipale înființate la inițiativa primarului Gabriela Firea. Singura inițiativă a fost comasarea a 8 din cele 24 de firme, majoritatea aflate pe pierdere încă de la înființare. Proiectele de hotărâre pentru comasarea firmelor falimentare nu au prevăzut și concedieri sau intrarea angajaților în șomaj tehnic.

„Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum”, a declarat Bădulescu pentru Agerpres.

Pentru ceilalţi angajaţi programul de lucru se va reduce de la cinci la patru zile săptămânal, Bădulescu precizând că în aceste cazuri este vorba mai ales despre vatmani şi conducători de autobuze.

În prezent, STB lucrează cu 35% din parcul auto, a menţionat viceprimarul.

Transparenta face diferenta