Publicaţia britanică The Mirror a scris după meciul de deschidere al Euro-2016 că formaţiile care subestimează naţionala României o fac pe riscul lor, iar reprezentativele Albaniei şi Elveţiei ar trebui să fie conştiente că jucătorii lui Anghel Iordănescu nu au venit în Franţa să facă figuraţie.
Daily Mail i-a remarcat  pe fundaşii centrali Vlad Chiricheş şi Dragoş Grigore, care au arătat de ce „parteneriatul lor a fost o piatră de temelie a succesului din preliminarii.”
Presa internaţională îl laudă pe Payet şi notează că România a demonstrat că nu a venit în Franţa să facă turism
Presa internaţională l-a lăudat pe atacantul Dmitri Payet, autorul golului victoriei din meciul Franţa – România şi notează că jucătorii lui Anghel Iordănescu au demonstrat că nu au venit la Euro-2016 să facă turism.

<

„Şi lumina vine de la Payet”, a notat cotidianul L’Equipe, care scrie că după golul lui Giroud, din minutul 58, francezii au crezut că au rezolvat treaba. „Dar nu au ţinut cont de determinarea română. Vizitatorii au reacţionat foarte rapid, obţinând un penalti transformat de Stancu. O echipă coerentă, România era aproape de o performanţă. Dar o lovitură de geniu a readus-o la realitate. Cu un minut înainte de final, Payet a marcat genial la vinclu”, scrie cotidianul francez.

Şi Le Parisien îl omagiază pe Payet, care a „eliberat Franţa”, subliniind că jucătorii lui Didier Deschamps au obţinut un „succes în durere” în faţa României.
Le Figaro notează că Franţa a reuşit să scape din capcana românilor datorită lui Payet şi apreciază că România este o echipă compactă şi agresivă.

„Franţa a deschis scorul prin Giroud, dar România nu s-a predat. Precum un invitat extrem de vorbăreţ, care nu ştie să plece de la petreceri, a insistat şi a reuşit să egaleze din penalti. Doar un jucător precum Payet, cineva cu o valoare peste normă, a fost capabil să salveze o echipă a Franţei, care a arătat multe probleme”, a scris As, subliniind că „Payet a salvat Franţa”.

Pentru cotidianul Sport, Payet a „salvat Franţa”, iar „România a arătat că nu a venit în Franţa doar pentru turism”.
Şi El Mundo Deportivo notează că România a fost un adversar curajos, dar „clasa” lui Payet a fost de ajuns pentru Franţa.
„Când meciul se îndrepta spre o remiză, o minge trimisă de Payet în vinclu a adus victoria Franţei, care nu şi-a justificat statutul de favorită a competiţiei”, a notat La Derniere Heure.

„Sunt multe de admirat la apărarea încăpăţânată, organizarea şi efortul echipei României. E uşor de văzut de ce au primit doar două goluri în campania fără eşec din preliminarii. I-au dat vreo două şanse lui Giroud, dar în general au ţinut o linie strânsă. Au fost desfăcuţi în cele din urmă de o greşeală de portar şi de un şut extraordinar. Nu oferă prea multe mergând mai departe, dar se vor confrunta cu teste mai uşoare, cu Elveţia şi Albania”, a scris rte.ie.

„Franţa tremură, dar învingă România în deschidere”, a notat O Jogo.
„Payet, eroul Franţei, România KO” a scris Datasport, iar Il Sole XXIV a notat: „Payet, eroul Franţei, România învinsă la fotofiniş”.