Premierul Orban, veste buna: „Romania va primi intre 3 si 5 miliarde de euro de la UE pentru angajati si angajatori”

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca Romania ar urma sa beneficieze in perioada urmatoare de o suma cuprinsa intre 3 si 5 miliarde de euro, bani europeni, dupa ce Consiliul UE aprobat un regulament care va pune in practica programul SURE.

<

„Consiliul Uniunii Europene a aprobat un regulament care va pune in practica asa-numitul program SURE. Este vorba de un program prin care Uniunea Europeana ajuta statele membre, masurile active de ocupare a fortei de munca. Practic, putem spune astazi ca Romania are garantia ca va beneficia de finantare de la nivel european pentru a putea pune in practica masurile de ocupare care au fost gandite de Guvernul Romaniei, masuri care vin atat in sprijinul angajatilor, cat si in sprijinul angajatorilor.

(…) In ceea ce priveste Romania, trebuie sa ofere o garantie de pana la 400 de milioane de euro si va beneficia, conform calculelor noastre, sigur, in functie de mecanismul de repartitie a fondurilor respective, de o suma intre 3 miliarde de euro si 5 miliarde de euro”, a declarat Orban, la Palatul Victoria.

Transparenta face diferenta